A Gonosz árnyékában

Posted by

“Mikor teszünk végre valamit?! Belefáradtam abba, hogy feljöjjek ide, és kifejezzem együttérzésemet a letaglózott családoknak. Elnézést, de elegem van a gyászszünetekből! Elég volt! Elegem van! Lejátsszuk a meccset, de arra kérek mindenkit, aki most itt van, vagy bárhol hallja a szavaimat, hogy gondoljon a saját gyerekeire, unokáira, édesapjára, édesanyjára, testvérére! Próbálja elképzelni, mit érezne, ha velük történt volna ez a szörnyűség! Nem csinálhatunk úgy, mintha ez normális lenne”

Steve Kerr, a Golden State Warriors NBA-csapatának edzője sajtótájékoztatóján képtelen volt kosárlabdáról beszélni. Arról a tragédiáról beszélt, hogy egy texasi iskolában egy lövöldöző fiú tizenkilenc tanulót megölt.

Kevés megrázóbb, megindítóbb dokumentum születik a sportvilágban – Kerr persze tökéletesen tudatában van annak és nem rejti véka alá, hogy ki a hibás: az amerikaiak kilencven százaléka szigorú ellenőrzéshez kötné a fegyvertartást, de ötven washingtoni szenátor fogva tartja a népet. Tegyük hozzá: az amerikai fegyverlobbi hatására.

Az edző kifakadásáról szóló videót magyar felirattal a Nemzeti Sport is megosztotta.

A szerkesztő megjegyzése

A Világ Idiótája ezzel szemben úgy véli: a gondot csak az orvosolhatja, ha mindenkinek van fegyvere.
Ő beszél a Gonoszról! Ő, Donald Trump, a csodálatos USA volt – és talán leeendő – elnöke:
“A Gonosz létezése világunkban nem ok arra, hogy lefegyverezzük a törvénytisztelő polgárokat, akik tudják, hogyan kell használni a fegyvereiket, és sok embert meg tudnak védeni. A Gonosz létezése az egyik legjobb ok a törvénytisztelő polgárok felfegyverzésére.”
Beteg gondolkodása szerint tehát a texasi tanulók nem haltak volna meg, ha náluk is lett volna fegyver.

Címkép: Trump fegyverrel

Új Hét