A nagy infláció és a forint zuhanása fogja meggyengíteni Orbánt

Posted by
George Lazar
>Hosszú hónapok óta hajtogatom hogy a nagy magyar infláció és a forint zuhanása fogja meggyengíteni az amúgy is illegitim Orbán rezsimet… és váratlan eltűnése sem kizárható.
Most már boritékolható a kétszámjegyű infláció, az közelebb lesz a 20%-hoz mint 10%-hoz. Ismét itt van a 400 Ft-os Euro, sőt a 400 Ft-os amerikai dollár sem kizárható.
És most már az is kérdés túléli-e mindezt a magyar bankrendszer, elsősorban az OTP. Az OTP részvénye néhány hét alatt összeomlott, majd 20 ezer forintról 9 ezer alá esett. És ez csak a kezdet, nem lepne meg ha hamarosan jelentősen a jelenlegi szint alatt kereskedne, akár jóval 5 ezer alá zuhanna.
Felmerül az a kérdés is hogy megmenti-e azt állam az OTP-t? ..és hogy majd milyen feltételekkel teszi azt?
A helyzet sokkal súlyosabb mint 2008-ban volt. Az egyén válasza menekülés a forinttól, menekülés a magyar bankoktól és a magyar kötvényektől…
Teljes a káosz a gazdaságirányításban, Orbán pedig olyan “filozófusokat”t hozott be miniszterként, mint Csák János, aki a jövőképesség-kutatást szorgalmazza és a Társadalmi Jövőképesség Kutatóközpont filozófiáját és koncepcióját dolgozta ki…(?)

A Nemzeti Bank pedig éppen most jelentette ki, hogy “a növekvő kockázatok ellenére is stabil a magyar bankrendszer.”… magyarra lefordítva, a bankrendszer az összeomlás szélén áll.

Címkép: OTP árfolyam alakulása az elmúlt 6 hónapban