A Kútmizéria-törvény

Posted by
Brandl Gábor
>Az EU-szabályok szerint nem lehet a vásárlásoknál és az áruk minőségénél hátrányos megkülönböztetést alkalmazni külföldi és belföldi állampolgárok között, hiszen közös a vámrendszerünk. A szlovákoknak, osztrákoknak ugyanannyiért kell adni a benzint.
– Ezért nyilvánvalóan kötelezettség-szegési eljárást fognak indítani ellenünk.
– A tankolási megkülönböztetés olyan, mintha a németeknek ingyen lenne az autópálya, nekünk meg fizetni kellene érte, vagy a Nestle csokijában kevesebb lenne a kakaó, abban, amit nálunk ad el.
– Mi történik akkor, ha egy külföldi teletankolja az autóját, és utána csak 480 Ft-ot hajlandó fizetni literjéért? Jegyzőkönyvet vesznek fel, majd az EU-bíróság igazat ad neki, és még kártérítést is kaphat a hercehurcáért.
– Be kell-e tartania a benzinkútnak egy törvénytelen törvényt? Mondjuk egy osztrák tulajdonú benzinkútnak. Mi van, ha az állam beperli, bezáratja a kutat, mert nem tartotta be a szabályt? A kút meg fogja nyerni a bíróságon a pert.
– Mi lesz, ha kiírják az automata benzinkútra, hogy ott csak belföldiek tankolhatnak, ennek ellenére ott tankol a szlovák, 480 Ft-ért?