Vészhelyzet

Posted by
 Szürkenyúl
>Az útszéli harcos beindult!

Vészhelyzet hátán vészhelyzet! A világjárvány miatti vészhelyzetnek lassan vége, jöhet a háború miatti, nem beszélve a különleges jogrendnek nevezett diktátori teljhatalomról. És ez még csak a kezdet! Szokjátok meg nyulacskáim, ha nem teszünk ellene, az egész életünket vészhelyzetben élhetjük le.Mi lesz a következő? Talán a háború vége miatti, vagy esetleg a kihízott trottyos gatya miatti? Mindegy, majd kitalálnak valamit, ebben jók!
A médiák már a trottyos nadrág zsebében vannak, jöhet a sok ezer, „közélet befolyásolására alkalmas” civil szervezet vegzálása, ellehetetlenítése. Ez egy nagyon jó megfogalmazás, ebbe mindenki belefér, akinek a hatalomtól eltérő véleménye van azt ki lehet nyírni.
Erősödik a hadügyminisztérium is, de közben gyengül is, mert Pacalágyút meg taccsra tették. (Mi lesz így az országgal, ki fog bennünket megvédeni?) Első pillanatban nem értettem – persze ez érthető, hiszen én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti – miért pont oda fognak tartozni a sportolók, mikor annyi hozzáértő ember van a kormányban. Tele van több, mindenhez is értő miniszterrel, de aztán megvilágosodtam! Bizony drágáim, akár hiszitek, akár nem! Ott vannak a vívók, sportlövők, gerelyhajítók, öttusázók, nem is sorolom tovább, világosan látszik, hogy jó helyre kerülnek, mint ahogy az egészségügy, vagy az oktatás, vagy a kultúra, a titkosszolgálatok, környezetvédelem, az egyházügyek, a nemzetpolitikáról már nem is beszélve. Kihagytam valamit drága nyulacskáim? Biztos! Felsorolhattam volna az egész kormányt!
Például, már két hete haldoklik a Sajó, hol vannak a bátor harcosok? Mindenki hallgat, mint aki beszart! Most olvastam, végre kiküldtek egy földművest a szlovákokhoz, panaszkodni.
Eközben minden késedelem nélkül megalkották a világon egyedülálló sztrájktörvényt, mely kötelezővé teszi a tanároknak, hogy sztrájk közben dolgozzanak is. Zseniális! Ilyen alapon a következő a munkatörvénykönyv módosítása lesz, mely kötelezővé fogja tenni a szabadság alatti munkavégzést, valamint újra törvénybe iktatják, hogy vészhelyzet alatt továbbra sem mondhassanak fel a tanárok, rendőrök, tűzoltók, egészségügyi dolgozók. Az új módosítás szerint a fent említett munkavállalóknak megbetegedni és meghalni is tilos lesz külön engedély nélkül.
Úgy tudom a gyülekezési jogot is korlátozni készülnek, a jövőben egyszerre csak egy ember gyülekezhet majd, és csak a lakásán. Vicces, ugye nyulacskáim? Az, míg be nem vezetik. Ezektől a gazemberektől kitelik! Nem csak ez, minden!
Már csak az a kérdés, a trottyos miatti vészhelyzetet mikor vezetjük be?

A szürkenyúl blog

Címkép: Orbán katonai diktatúra – kis Pinochet (Szürkenyúl)