Magyarország államformája – vészhelyzet

Posted by
Hadházy Ákos
>Sötét nap ez. Az elcsalt választás után létrejött “parlament” ma megszavazta az új kormányt és úgy módosította a Tákolmányt, hogy a kormány az oroszok ukrajnai agresszióját használva ürügyül teljhatalmat adhasson saját magának. A kormány megköszönte és ki is hirdette a vészhelyzetet, tehát saját korlátlan teljhatalmát.
Orbán a járvány után új ürügyet keresett tehát a rendeleti kormányzáshoz, amiről Kövér már 2013 óta álmodozik. Gondolom újra megtiltják, hogy rendőrök, tűzoltók, egészségügyi dolgozók felmondjanak, valószínűleg a tanárokat is hozzácsapják ( A mai nap másik tragikus híre, hogy felmond az állampolgári engedetlenséget először bejelentő tanár. Neki sietnie kell, ha tényleg lépni akar….)
Gondolom, korlátozni fogják ismét a gyülekezési és sztrájk jogot. Az is biztos, hogy az információ adást is ugyanúgy (vagy még jobban) korlátozzák majd , mint a járványra hivatkozva tették.
Egy azonban biztos. A kormány teljhatalmat kapott és a fentieket, vagy ezeknél cifrább dolgokat bármikor megteheti. A parlament pedig az eddiginél is jelentéktelenebb színjátékká silányul.