Prága jelentkezik: Orbán, Putyin és a bomba

Posted by
Csehszlovák kém
>Magyar anyanyelvű, közép-európai kozmopolita vagyok és Prágából tudósítok régiónk és a világ eseményeiről.
>Az 1990 utáni, modernkori Magyarország és lakosságának megítélése a 2022 áprilisi választások után soha nem látott mélységekbe süllyed, a rendszerváltás után 20 évig működő demokrácia, 2010 után, egy posztfasiszta maffiaállammá alakult át az egypárti diktatúrát működtető és ma szinte teljes nemzetközi elszigeteltségbe zuhanó Keresztapa vezetésével.
Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter elkezdhetné megírni Magyarország megítéléséről szóló, “Az elveszett presztízs” című könyvének folytatását. Emlékezetes: a volt diplomata könyve azt mutatta be, hogyan vesztette el a magyar politikai elit és az ország az 1848-ban, később az 1867-ben megszerzett nemzetközi rokonszenvet az 19. és 20. század fordulójára.

Itt van néhány karikatúra a részletekért. Ha tetszik a munkám meghívhatsz egy sörre.

Rainer Hachfeld: “Orbán tanácsokat ad Macronnak. Orbán Viktor malacokkal a disznóólban.” Orbán: “Mi itt így nyerünk választást, monsieur Macron.” 2022. április 16.

Lehet, hogy egy képregény erről: , szöveg, amely így szól: „THAT'S HOW WE WIN ELECTIONS HERE, MONSIEUR MACRON. HAGHAED C € NGIARIY”

Gatis Sluka írja:  “Orbán és a Rubel – Magyarország nem zárja ki, hogy rubelt fizessen az orosz gázért – mondta Orbán Viktor újonnan újraválasztott miniszterelnök, miután telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. “Egyáltalán nem okoz nehézséget rubelben fizetni” – mondta Orbán szerdán újságíróknak. – Tehát ha az oroszok kérik, rubelben fizetünk.” 2022 április 11.

Az ábra azt mutatja meg, hogyan került a Kreml zsarolási pozíciójába a magyar keresztapa – Oroszország pénzügyileg korrumpálta a magyar politikai elitet és most a MOL olajvállalat háború miatti extraprofitja miatt a közös EU-s embargót felrúgó Orbán elfordítja fejét az orosz háborús bűnök elől. Ahogy a cseh honvédelmi miniszer fogalmazott: “a magyar politikusok számára fontosabb az orosz olaj, mint az ukrán vér”. In: https://dotoho.atlatszo.hu/…/cseh-vedelmi-miniszter-a…/

Lehet, hogy egy illusztráció erről: egy vagy több ember
Zemgus Zaharans: “Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt állította, hogy a bucsai mészárlás megrendezett jelenet is lehet.” 2022 április 12.
A karikatúrán Putyin véres keze buksisimizi meg Orbán vérben ázó fejét.
Itt érdemes annyit hozzátenni, hogy a litván művész nem szó szerint idézte Orbánt, amit a teljes kontextus kedvéért megteszek, hogy legyen meg pontosan. Orbán Viktor magyar miniszterelnök is április 6-án egy Budapesten tartott nemzetközi sajtótájékoztatón: „Minden esetet alaposan ki kell vizsgálni. Hiába élünk egy ilyen tömegmanipulációs korszakban, amikor az ember már nem is tudja pontosan, hogy hihet-e a saját szemének, hogy mi történik” – mondta.Címkép: Hajo de Reijger: Orbán és Putyin, 2022 április 6.Ez a karikatúra lett Thom Hartmann (Independent Media Institute), a “Putyin edzi Orbánt és a Republikánus Pártot (avagy a Republikánusok megtanulják népszerűsíteni a fasizmust a Mester lábánál (segítség: és az nem Trump)” című, az LA Progressive californiai online magazinban meglenet cikkének vezető ábrája. 2022 május 21. Az írás ezen a linken elérhető: https://www.laprogressive.com/…/putin-coaches-orban-and…