Bal-jobb-bal-jobb

Posted by
 Szürkenyúl

>Aranyos, drága nyulacskáim, be kell valljam Nektek, tele vannak a zacskóim! Az elemózsiás, a szemetes, és a többi, de sajna, egyik sem a pénzes! Hogy most éppen mivel? A jobb, meg a baloldali, meg a keresztény, vagy nem keresztény megkülönböztetéssel! A Fletózással, a libsizéssel, a komcsizással! Pláne, hogy jobbára pont a volt MSZMP-sek, volt KISZ- titkárok, és elbutított sameszaik, fizetett trollok darálják ezeket. Az is világosan látszik, azt sem tudják melyik mit jelent, igaz, nem is érdekli őket, nekik ezt adták a szájukba, így ezt zabálják.

Jó esetben lehetne különbség, melyik oldal mennyire tartja fontosnak a szociális háló méretét, vagy egyáltalán meglétét, mennyire foglalkozik a munkavállalók jogaival, ingyenes egészségügyi ellátásával, szabadságjogokkal, fontosnak tartja-e a magas minőségű oktatást. Na, pont ezekről nem szólt egyik párt kampánya sem! Hogyan is lehetett volna így szavazókat megnyerni? Arról sem szólt egyik párt sem, hogyan működhetne jól a gazdaság, nem a német autógyárakba, koreai akkumulátorgyárakba, külföldi tulajdonú egyéb összeszerelő, vagy alkatrészgyártó üzemekbe, vagy mondjuk a tulajdonosok ülepébe csimpaszkodva. Mit tenne, hogy saját lábán is megtudjon állni, ne a fentieknek legyen kiszolgáltatva, ne bérmunkaország maradjunk. Egyellőre az látszik, hogy a hatalmon lévőket csak a buksza-index érdekli, saját bukszájuk kitömése!
Öntsünk végre tiszta vizet abba a mocskos keserű pohárba! Ez a sok hajcihő, amit választásnak csúfolnak, csak arra jó, hogy a pórnépet, a sokkal többre hivatott állampolgárokat, nem utolsó sorban a gyalázkodók, tolvajok eltartóit, mármint bennünket drága nyulacskáim, egymásnak ugrasszanak!
A lényeg, hogy minél több párt alakulhasson, és mi “földi halandók” eltarthassuk őket. Jól ki van ez találva!
Mi a különbség a sok párt között? Majdnem azt kérdeztem, mi a különbség a programjuk között, de olyan nekik nincs! Minden választás arról szól, melyik párt tudja jobban megalázni a másikat, melyik tud nagyobbat ígérni, melyik tud nagyobbat hazudni szemrebbenés nélkül. Sőt, mostanra odáig fajult a helyzet, egyáltalán kinek, melyik pártnak van lehetősége hazudni, a mi pénzünkből!
Azt próbálják velünk elhitetni, hogy van valódi választási lehetőségünk, és hogy van esélye a magát ellenzéknek mondó pártoknak. Hát, nincs, drágáim! Valamikor volt, de mára már nincs!
Arról már nem is beszélve, hogy mára ott tartunk, hogy a jobboldali párt nem jobboldali, a baloldali pedig nem baloldali, és akkor még nem beszéltem a szélsőjobbról, a jobbközépről, a balközépről, a balszélről, na meg az álkeresztényekről, s a többi sufnituning pártocskákról! Hát, választhatunk!
Egyébként pedig, ha a sok elbutított szavazó tudta volna mit jelent a jobboldaliság, baloldaliság, biztos, hogy nem szavaztak volna a Fideszre! Azon is érdemes elgondolkozni, hogy az évek során a Fidesz volt már demokrata, polgári, konzervatív, liberális, illiberális, kereszténydemokrata, jobboldali, meg a nyavalya tudja még milyen, de ettől a szavazótáboruk mit sem változott…
Az okosok szerint a jobboldaliság lényege a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és helyeslése. Ezzel szemben a baloldaliságra a társadalmi egyenlőség érvényre juttatására és a szociális jogok, szabadságjogok érvényesítése a jellemző. A múlt században leginkább az eltérő gazdaságpolitika miatt állt szemben a jobb és a bal oldal. Mostanában, főleg hazánkban már ezek sem igazak.
Ami látszik az az, hogy a trottyos és bandája elnézte, hagyta, hogy a külföldi tulajdonú gyárakban megfojtsák a szakszervezeteket. Támogatta az alacsony munkabéreket, olcsó vendégmunkások behozatalával gyengítette a hazai munkavállalók pozícióit, a munkatörvény könyv módosításával is a multikat segítette. Az 5. Orbán kormány van hatalmon, ez idő alatt egyszer sem sikerült emelni a családi pótlékot, a minimálnyugdíjat. Ez is jobboldali vívmány?
A sok templom és stadionépítést hova tegyem? Mehet a népbutításhoz, az is a jobboldaliság része! Keresztény maszlaggal lehet a legjobban félrevezetni a népet, pláne, ha a pénzéhes, gerinctelen papság ebben partner!
Gondolom az is a jobboldaliság része, hogy a rendőrminiszterhez tartozik az oktatás és az egészségügy, vagy hogy a propaganda miniszterhez a titkosszolgálatok és a korrupció elleni harc. Azt is gondolhatnánk, hogy az is a jobboldaliság része, hogy az állami vagyon jelentős részét alapítványokba mentették, de nem így van, az már a lopásoldaliság része!
Vissza nem térítendő milliárdokkal segítették magukat, a nagyvállalkozókat, azaz NER-lovagjaikat, elősegítve a társadalmi és anyagi egyenlőtlenséget, de ettől még ezek nem jobboldaliak drágáim, ezek szimplán lopásoldaliak!
Van már itt mindenféle oldal, be vagyunk kerítve aranyos drága nyulacskáim, csak olyan oldal nincs, amelyik bennünket képviselne!
Mit lehet ehhez még hozzátenni? Tessék választani!

szürkenyul vlog