Kiállítás Floridában

Posted by
George Lazar
>Értem én hogy Herendi Gábor vagy Vujity Tvrtko minden nyomát szeretnék eltüntetni annak hogy részesei voltak a szélsőjobboldali magyar happeningnek, amelyet Hungarian Summitnak hívtak és amelyet Pazaurek Piros szervezett a magyar kormány és a Századvég pénzéből.
Pedig fontos volt ez a találkozó. Megmutatta hogy hogyan manipulál egy piciny csoport az USA-ban Budapestről kapott milliókkal, hogyan keltik azt az imázst az amerikai médiában hogy az „amerikai magyarság” egy emberként áll Orbán Viktor mögött.
Számomra inkább az a kérdés hogy hogyan vettek meg (vagy vezettek félre) nemrég érkezett magyar bevándorlókat a szervezők, és az is felmerül hogy történt-e törvényellenes Putyin-barát politikai lobbizás a kulturális programok félrevezető máza mögött.
Volt egy résztvevő, a „művész” Áder Orsolya, Áder János volt köztársasági elnök kommunista Kínában élő és alkotó lánya, aki viszont magabiztosan követelte ki a résztvevők csodálatát. Elvégre a 29 éves Orsolya a magyar „újnemesség” sarja, és magától értetődő természetességgel vette azt hogy neki jár a magyar adófizetők által fizetett önálló kiállítás a floridai találkozón. Korábban számos konzulátusnak kiadták az ukázt, hogy Orsolya „műveit” ki kell állítani és az erdélyiek azonnal értették is a parancsot.
Floridában ott voltak a csodálók is. Közöttük Pazaurek Piros, Orbánék friss tiszteletbeli konzulja, vagy éppen Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézettől. akit a magyar adófizetők repítettek Floridába hogy az amerikai “genderőrületről” beszéljen.
Orsolya arroganciája meghökkentett, és meglepett az a néhány tucat, részben Budapestről érkezett, megvesztegetett aktivista, akik a floridai közönséget alkották. A szolgalelkűség és korrupció olyan egyvelege volt ez, amivel én még életem során nem találkoztam…
Egyetlen hang sem szólalt meg hogy ezt azért már nem kellene. Még a magyar kommunista diktátor, Rákosi Mátyás felesége Fenia Kornilova, aki szintén művésznek hitte magát sem követelt magának önálló kiállítást.
Stílusosan őszített hajával magabiztosan állt Áder Orsolya az első sorban Floridában. Elvégre “jár” neki az amerikai önálló kiállítás a szegény Magyarországtól amelyikbe 16 éves kora óta be sem tette a lábát… Gyomorforgató.
A fotón Áder Orsolya mögötte rövid hajjal Pazaurek Piros és ő mögötte Fűrész Tünde.