A Shane Tusup-jegyzék

Posted by
Gellért András
>GELLERT KAPOTT TÖRTÉNETEK (5.)
Egyre feszültebb a diplomáciai viszony Magyarország és az USA között. Szakértők a konfliktus eszkalációjától tartanak, amely végleg befagyasztaná a két ország közt most még meglévő kapcsolatot. A magyar Parlament ma délután rendkívüli ülésen tárgyalta meg a kialakult helyzetet, majd ezt követően a Külügyminisztériumba hívatták az Amerikai Egyesült Államok Budapesten akkreditált nagykövetét. A találkozón jegyzéket nyújtottak át, amely tartalmazza a kormány kifogásait.
A diplomáciai találkozót követően Washingtonban, az amerikai szenátusban is terítékre került a téma, sőt, Joe Biden amerikai elnök is összehívta a térség legjobb ismerőit, geopolitikai és katonai szakértőket.
A magyar fél kifejtette, elismerik ugyan az amerikai állampolgárságú Shane Tusup érdemeit, olimpiai aranyérmekhez juttatta Iron Lady-t, eképpen Magyarországot előbbre vitte az éremtáblázaton, ugyanakkor sérelmesnek találják, hogy házasságot ígérve, eljegyezte a hazai filmcsillagot, az ismert sorozatsztár- műsorvezetőt Szabó Zsófit. Az eljegyzésről valamennyi magyar médium beszámolt, a hír hallatán pedig a hazai társadalom, és természetesen a magyar kormány is, feszülten és izgatott örömmel várta a menyegzőt, majd a gyermekáldást.
A hír, miszerint Shane Tusup és Szabó Zsófi felbontották jegyességüket, csalódást okozott és tovább erodálta Magyarország és az USA közt lévő amúgy is hűvös viszonyt.
A Fehér Ház szóvivője erre reagálva kifejtette, egyelőre nem tisztázott, mi történt a két fél között, ki kezdeményezte a jegyesség felbontását. Ennek mielőbbi kiderítése a két ország kölcsönös érdeke.
Shane és Zsófi twitter követői üzenetet küldtek Ferenc pápának, arra kérve a katolikus egyházfőt, tekintélyét latbavetve békítse ki a párt, és terelje őket a házasság szent kötelékébe. Hozzátették azt is, a világbékénél nincs fontosabb a világon.
Címfotó: Best magazin