Plusz-méret

Posted by
Batka Zoltán
>Egy könyvtárnyit lehetne írni korunk baromira lehangoló, Jordan Peterson jelenségéről. Az illiberál – altright – identitásfixált hülyék messiása, a csávó maga a két lábon járó “Great Again” hullafilozófia, a midlife-crisisos, kezdődő urulógiai problémás, komplexusos, örök sértődött bétapasik főideológusa, aki azt a kamut árusítja, hogy a férfiasság egyet jelent néhány jószabású öltönnyel, naftalinszagú, szalonfasiszta avítt nézetekkel, meg azzal, hogy minden sarkon beleköt valamilyen kisebbségbe, főleg a feministákba.
Mindent összefoglalva az a fárasztó faszkalap aki úgy akar a sarki kocsmában kemény csávó lenni, hogy nem kimegy a hóra bunyózni a másikkal, hanem helyette Scrutont idézget.
Peterson

A mostani attrakciója is ilyen. A “normalitás” nevében kijelenti hogy a plus size modell nő “nem szép”.

Túl azon Jordan Petersonnak a jó kurva anyját, mivel ki tudja hány bulémiás-anorexiás tinicsajnak adnak az ilyen faszkalapok muníciót, a konkrét fotót elnézve speciel egész dögös a csaj, más szóval egy úgy-ahogy normális, egészséges pasi a fotóról egészen másra gondol. Ergo valami gyanús ezzel a Petersonnal, vagy neki sem jönnek be a nők (ami a Mr. Kirakatkonzervatívoknál gyakran előfordul ugye a Szájer-effektus), vagy szimplán defektes a tag.
A szépség amúgy sem abszolút. Hogy mást ne mondjak ez a lány Rubensnek speciel csontos lett volna.
A másik dolog, hogy társadalmunk egy része bizony önhibáján kívül is plus size, még akkor is ha gennyesre sportolja magát. Itt vagyok például én, legalább 20 éve baromi sokat sportolok, az átlagnál sokkal jobb a kondim, ám pl. soha nem volt hat kockás hasam, mivel genetikailag egyszerűen ilyen vagyok, slussz. Még amikor napi félmaratonokat futogattam, még akkor is volt 5-6 kiló súlyfeleslegem. Aztán vannak a klinikai elhízottak, akiknek nincs ideje/kedve/ alkata megfelelni a Schobert-féle szépségideáloknak.
Az ilyen abszolúte elítélő megnyilatkozások speciel azt célozzák, hogy ezeket az embereket is kiradírozzák a valóságból. Holott van egy csomó ember, akinek speciel ez jön be.
Természetesen hasznos, ha már az iskolában is arra terelik a gyerekeket, vagy arra bátorítani a felnőtteket, hogy ha lehet, mozogjanak, ne hízzanak el, mivel iszonyú börtönbe zárják úgy magukat és komoly életminőség romlást jelent a klinikai elhízás. Azonban az ilyen leszólás semmi másra nem jó, csak gyűlöletkeltésre.

Pláne egy olyan seggfejtől, aki láthatóan alkatilag vékony, illetve vélhetőleg a mániás depressziójának is köszönhetően nem tud hízni az állandó belső feszültségtől. Helyette inkább életmódtanácsokat ad másoknak.

Címkép: Yumi Nu plusz-méretű úszónő címlap fotója