Lefülelt mondatok: „Hamarosan kinevezhetem az új kormány tagjait”

Posted by
 Zöldi László
A legutóbbi napokban majd’ mindenki az új kormány helyzetét latolgatta. Lázár János pedig   országolt, Márki-Zay Péter téglázott, Jakab Péter színezett, Ujhelyi István nyugalmazott, és Lendvai Ildikó elmarasztalt. Lefülelt mondatok.

Tőkesúlyos lesz az új kormány. (Orbán Balázs Fidesz-politikus, miniszterelnökségi államtitkár, 24.hu, május 9.)

A NER nem omlik össze magától. (Mesterházy Attila szocialista politikus, Pesti TV, május 9.)

Az ellenzéknek egységesnek kell maradnia, de meg kéne mutatni a sokszínűségét. (Jakab Péter Jobbik-politikus, ATV, május 9.)

Muszáj az MSZP-t a politikatörténet polcára helyezni, és helyette egy szociáldemokrata mozgalmat indítani. (Ujhelyi István szocialista politikus, Jelen-media.hu, május 10.)

Az egyik oldal mindent megszavaz, a másik oldal pedig mindent leszavaz. (Fekete-Győr András újdonsült országgyűlési képviselő a parlamentről, Facebook.com, május 11.)

Van most már egy kormány, amely rájött, hogy magyar fejjel kell gondolkodni. (Boris Kálnoky újságíró, a Mathias Corvinus Collegium Média Iskola igazgatója, Borsod Online, május 11.)

Nemcsak a kormányt, de az ellenzéket is alapjaiban kellene újjászervezni, hogy ne csak Orbán találjon ki az erdőből. (Dobszay János újságíró, hvg.hu, május 12.)

Az ellenzék a választás óta gyakran nem a rokonszenves és főleg nem az akcióképes arcát mutatta. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, május 12.)

Az ellenzék is tudja, hogy még évekig nem lesz versenyképes. (Odze György író, 168 Óra, május 12.)

Miért kell ennyi vezető, helyettes, jegyző és egyéb pozíció a parlamentben? (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Magyar Narancs, május 12.)

A szivárogtatások és a találgatások néha találkoznak. (Kiszelly Zoltán politológus, ATV, május 12.)

Nem szeretem a vizet, ha nem látom az alját. (Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó, Mandiner.hu, május 12.)

Miért ne lehetne egy olyan ellenzék, amely nem korszakdöntő akar lenni, hanem csak rendszerkritikus? (G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója, Index.hu, május 13.)

Tégla-e, aki szóba áll egy fideszessel? (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Facebook.com, május 13.)

Országépítésre mindig vállalkozom. (Lázár János újdonsült építési és beruházási miniszter, Promenád24.hu, május 13.)

Ez egyemberes show. (Gerő András történész az új Orbán-kormányról, ATV, május 13.)

Novák Katalin csereszabatos. (Pápay György publicista, Magyar Hang, május 13.)

Hamarosan kinevezhetem az új kormány tagjait. (Novák Katalin újdonsült köztársasági elnök, Hír TV, május 14.)

Ablakot se pucoljon, szendvicset se kenjen kamera előtt! (Kabai Domokos Lajos újságíró Novák Katalinról, Bekiáltás.blog, május 14.)

Csak nyertes meccsre fut ki. (Balassa Tamás újságíró Orbán Viktorról, Népszava, május 14.)

A liberális mainstream éppen a háború farvizén azt igyekszik ocsmány módon elérni, hogy éket verjen a formálódó, nemzetek közötti jobboldali összemozgás küllői közé. (Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Magyar Nemzet Online, május 14.)