Sikeres kormányalakítás

Posted by
 Szürkenyúl
>Hurrá! Ja, nem! Megalakult Magyarország új kormánya. Ez még nem siker! A siker az összetételében van eldugva, de nagyon! És sikerült! Nem volt könnyű, de sikerült megoldani, hogy ne legyen minisztériuma se az egészségügynek, se az oktatásnak, se a környezetvédelemnek.

Aranyos drága nyulacskáim, nehogy azt higgyétek, tájékozatlan vagyok! Nem! Tudom én, hogy a szőkítő herceghez tartozik az egészségügy, és nem mellesleg az oktatás is, úgy en bloc. Csak azt nem értem, miért az egész egészségügy? Miért nem csak a belgyógyászat, hiszen belügyminiszter, ugye? A bőr és nemi beteg gondozás tartozhatna a külügyhöz, a protézisekkel kapcsolatos ügyek az innovációhoz, vagy a Lázár féle beruházási minisztériumhoz, az ideggyógyászat esetleg a Semjénhez. Remélem az oktatásnak csak egy része került a belügyhöz! Például az a része, ahol iskolaőrök vannak. A felsőoktatás nem tudom melyik minisztériumhoz tartozik, tippeket meg inkább nem adok!
Sikerült azt is elkerülni, hogy minisztériumok élére kelljen megfelelő embereket találni. Megértem, nem is sikerülhetett volna. Inkább kerestek kabátot a gombhoz.
Az sem volt kis feladat, hogy olyan minisztériumokat hozzanak létre, amelyek hatáskörei, feladatai keresztezik, átfedik egymást. Ez lehetett a cél, mert a káoszt fenn kell tartani! Sikerült!
Azt sem értem mi köze a kultúrának az innovációhoz (Kulturális és Innovációs Minisztérium), bár, ha belegondolok az innováció egy kreatív ötletből születő folyamatot jelöl, amely megvalósítja az ötletet, kultúra lényege pedig mindig valami újat létrehozni, de ha ezt a kultúra kapcsán ki kell hangsúlyozni, akkor már régen rossz!
Az is siker, igaz, trottyos léptékkel, hogy megmaradtak azok a minisztériumok, melyek nem viszik előre az országot, csak a hülyítés a feladatuk! Kezdjük mindjárt a nyálcsorgatva tapsikolóval! Ő felel a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért. Esze semmilyen, fogd meg jól! Csak azt nem értem, ki fog ezután felelni a lappföldi helikopteres vadászatért?
Siker! Az is, hogy külön-külön minisztérium kell a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség vezetésére is. Két léghűtővel több! Hurrá!
Sikerült a Lázár gombra is találni egy kabátot! Építési és Beruházási Minisztérium formájában. Ettől is lázármaim vannak!
A kis szürkenyúl agyammal csak azt nem értem, minek az a sok kabátgomb, mikor kabát meg nincs! A Technológiai és Ipari Minisztérium, a gazdaságfejlesztésért felelős minisztérium, vagy a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős minisztérium mit fog csinálni, ha már van egy Lázár minisztérium, nem beszélve a Misiről, aki szétosztja a pénzeket, már amit a trottyos (meg)hagy neki? Drága nyulacskáim, ti értitek ezt?
Ezzel szinte a végére is értem az új kormány ismertetésének, illetve mégsem, hiszen hadügyminisztériumra szükség van, pláne, hogy még Brüsszellel is harcolnunk kell. Lesz Mezőgazdasági Minisztérium is, mert országot építeni nehéz éhgyomorra, csak azt nem értem, ez miért nem tartozik a Belügyhöz? Persze ne feledkezzünk el az Igazságügyi Minisztériumról sem! Még nincs mindenki börtönben! Na, ez is egy sikertörténet! Ugye, drága nyulacskáim?

https://szurkenyul.blog.hu/

Címkép: Az Üstökös karikatúrája/ Jeney Jenő