Csak egy kicsi pont vagyok

Posted by
Iván Gizella
>Akkor most mi lesz?
Mehetek Horvátországba a tengerpartra nyáron? Vagy Ausztriába? Vagy ne is menjek, mert nem fogadnak? Sőt, ha bátor leszek és beülök egy tengerparti étterembe, vagy egy hegyi kocsmába, egy jó kis tintahalra, vagy egy friss csapolt sörre, ott majd meg fognak szégyeníteni?
Tehetek én arról, ha valaki hülyeségeket beszél és ebből diplomáciai bonyodalom lesz? Tehetek én arról, hogy az országunk vezetői egy buta, de csöppet sem félreértelmezhető mondat miatt nemhogy bocsánatot nem kérnek, de még tovább szítják a tüzet?
Sajnos igen. No nem személy szerint, de ebben az országban én is csak egy vagyok, akiről azt hiszik külföldön, én ezt akartam. Mármint, ami van. S hiába kiabálom bele a világba, hogy nem és nem, ezzel nem sokra megyek. Kis pont vagyok én, aki arra sem képes, mint egy sötét celeb, hogy ezreket győzzek meg az általam vélt igazságról. Kis pont vagyok, aki megszokta, hogy nyitottak a határok, aki jól érzi magát a multikultiban. Aki nem akar Huxitot, sem Huxit pártot. A mi hazánk, nekem nem a Mi Hazánkat jelenti, s nem is a nagy Magyarországot.
A demokrácia nekem nem illiberalizmus. A parlamentizmus pedig nem azt jelenti, hogy a győztes, rákényszeríti az akaratát a választási vesztesre.
Kis pont vagyok én, aki örül annak, ha az emberek mások, igen jól tetszenek érteni, hiszen mindenki egy csoda, s ha valaki elfogadja magát, úgy ahogy él, én miért ne tenném? Boldog vagyok, ha az unokám tizenhat évesen arról ábrándozik, hogy egyetemre külföldre megy. Menjen csak, nyíljon ki neki is a világ.
Na de ő is meg fogja kapni, hogy ti magyarok, milyen alávalók vagytok. Putyin bérencek, oroszpártiak, ukránellenesek, migráns ellenesek, Soros ellenesek, homofóbok.
Nem kérem, a magyarok többsége nem ilyen. Igen, van egy hangos kisebbség, akiket jól beidomítottak, mint a kutyákat, hogy mindenhol ugassanak, ahol gondolkodó embereket látnak. Mert nekik gondot okoz az is, ha egy olyan kérdésre kellene értelmesen válaszolni, miszerint mit szólnának ahhoz, ha jövőre bevezetnék itthon az arab számokat, képesek felháborodni. Jó nekünk a magyar, mondják. Szóval a sötétség az úr, de gyanítom, ez is volt a cél, már tizenvalahány éve. Mert a tudatlanokat nagyon könnyű irányítani. De ez a kisebbség, még ha azt is hiszi magáról, hogy ők a többség, nagy tévedésben van. A magyar ember nem keletre vágyik, hanem ott szeretne maradni, ahol van, nyugaton.
Én is. De addig is, kedves reklámszakemberek, van egy ötletem, amit most nagylelkűen ingyen közzéteszek. Legyenek szívesek elkezdeni az autókra és pólókra ragasztható matricákat gyártani több nyelven, hogy én Magyarországon mást akartam. Vagy, nem a Fideszre szavaztam. Lesz keletje.
Azért most elgondolkoztam. Tényleg lesz?