Ki is van a másik országában?

Posted by
Imre Ildikó
>Az azért eléggé elkeserítő, hogy lassan a magyarok fele nem képes egy olyan egyszerű gondolkodási folyamatra, hogy : Hol folyik a háború ? (segítek: Ukrajna területén) És kik támadnak? (segítek: az oroszok, azaz egy másik ország) Hogy kerülnek oda az oroszok? Milyen indoka van ma annak, hogy egy országot megtámadjon egy másik? (segítek: amit az oroszok mondanak, az az, hogy úgy tudták, hogy Ukrajna meg akarja támadni őket. Aha. Ezt ugyebár akárki mondhatja, ez nem indok háborúra. Meg hogy sok a náci Ukrajnában. Hát Magyarországon is vannak szép számmal nácik, Toroczkai is náci, és nagyon népszerű még fideszes körökben, akkor már jöhetnek az oroszok? Hát nem. Ez egyik se indok.)
Összegezve : Ez egy sima invázió. Oroszország megtámadta Ukrajnát, mindenféle hazug indokkal, de a célja valószínűleg sima területszerzés. Semmi garancia nincs arra, hogy ezen az alapon bárki mást ne támadhatna meg. Pl. minket.
Szóval szerintem jobb lenne gondolkodni, és nem beszopni a kormánypropagandát.
Ami tény:
Két hónap alatt 8 százalékkal csökkent azok aránya, akik agressziónak tartják, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát – derül ki a Publicus Intézet felméréséből, melyet a Népszava megrendelésére készítettek. A közvélemény-kutató intézet korábbi kutatásaival összevetve kiderül hogy ez a szám folyamatosan csökken. Egy március elején készült kutatásban még a kérdezettek 64 százaléka gondolta orosz agressziónak az ukrajnai inváziót, március végén már csak 58 százalék volt ez az arány, most pedig még ennél is 2 százalékkal kevesebben gondolják ezt (56 százalék).