Áder alapleve

Posted by

Új Péter heti hírlevelének részlete

>Villámcsapásként érte a hidegzuhanyhíradó az Elnök elkötelezett rajongóit, hogy Áder leköszönő nagyinterjújában a legkormánylapabb kormánylapban kvázi zárójelbe tette, szemen köpte, telibe szarta, anullálta, morálisan megsemmisítette szinte teljes politikai életművét egyetlen mondattal. Megpróbálom ideidézni zokogás nélkül:
„​​Az egész receptet nem mondom el, de én azt szeretem, ha a bőrtől, zsírtól megtisztított színhús kerül vissza a hagymával együtt a passzírozás után az alaplébe.”

Igen, a leköszönő elnök utolsó elnöki nagyinterjújában, a Magyar Nemzetben a halászléről beszél. De miket beszél? Meggyalázza a magyar konyha talán legszentebb ételét. Kiheréli a nemzeti kultúra egyik legfényesebben csillogó sarokkövét.
Zsírtól és bőrtől megtisztított filé? Miről beszél ez az ember? Konzultált itt valaki Németh Szilárddal? Azon se lepődnék meg, ha holnap kilépne a pártból.
Zsír és bőr nélküli filé. Ez olyan, mintha valaki szűzpecsenyéből főzné a csülökpörköltet vagy hátszínből a marhalábszárt.
Már magában az is sok lenne, hogy az Elnök dunántúli létére mindenféle alaplevekről zagyvál, de azt még így vagy úgy elnézné (bár le talán nem nyelné) az ember. Sőt azt is, ha otthon, négy fal között főzné „a bőrtől és zsírtól megtisztított” hogyishívjákját. Vagy mittudomén, csirkemellből főzné halászlevet. Mert a tiszta filé után már tényleg csak az következik. Meg a leveskocka.
De elnökként odanyilatkozni ILYET? Ez több mint felelőtlenség. Ez bűn. Nemzetellenes hazaárulás, szellemi polgárháború, kulináris zavarkeltés, fake lé.
Nekem most lett elegem az egészből.