Ezek az úgynevezett “apró trükkök”

Posted by
 HunvaldBlog

Az elszámolóművész kormány a menedékesek számával zsonglőrködik. (Helsinki Figyelő

Vasárnap van, holnap meg hétfő, így aztán csak röviden… Önmagát gyermekvédőnek aposztrofáló kormányunk bizony nem feledkezik meg az “apróságokról”: a legkisebb részletben is megpróbál csalni. Azt utálom-e jobban, hogy ilyen pitiáner vagy azt, hogy ilyen aljas? Nem tudom eldönteni.

Ezt tetézte a kormánynak az az új rendelete, amely alapján április 29-től rendszeres létfenntartási támogatás csak az elismert menedékeseknek jár, a kérelmezőknek nem. Hogy a 45 határidővel dolgozó OIF döntéséig mi lesz a rászoruló menekülővel? Nyilván nem költői a kérdés, hanem nagyon is húsba vágó az ellátás nélkül maradó anyáknak és gyerekek- nek, még sincs rá válasz.

Mindebből az következik, hogy már nem is 19 378 ukrajnai menekülő ellátásával kell „megküzdeni” a magyar államnak, hanem csak 8839-cel.

Fügedi Ubul

P.s.: Látva a létszámadatokkal történő bűvészkedést, az Európai Uniónak igencsak a körmére kell néznie majd az Orbán-kormánynak, mire fordítja a menekültügyi célokra átadott uniós pénzeket. Szoros elszámolás nélkül semmi jó nem sülhet ki az egészből.

Címkép: Ukrán menekültek