Putyin jött, látott, nem győzött

Posted by
Batka Zoltán
>Putin jött, látott, nem győzött és semmit sem jelentett végül be 😃 Csak egy halom barokkos bullshit a homelandről egy vízfejtől, egy csomó öreg bácsival övezve, előttük masírozó geometriai formákba rendezett hústömeg, meg a dísztüzérség egyik lövésze eltévesztette az ütemet és rosszkor tüzelt (család kitelepítve). Ezt kapja az orosz nép az erős emberétől az immáron 24 ezer halott orosz fiatalért cserébe. Egy halom vén trotty látványát. Ők a nemzet. Mert ilyenek az illiberális diktatúrák: a fiatalok beledöglenek vagy elmenekülnek, marad egy halom, mindent túlélő szenilis vénember. Minőségi csere.
Ja igen, a ceremóniáról hiányzott Valerij Geraszimov tábornok, az összorosz haderő vezetője, mivel a rossz nyelvek szerint a napokban lábon lőtték az ukránok és nyilván rosszul mutatott volna az öreg fülig gipszben.
Ps. Akkor a NER oroszügyi népbiztosa (Orbán) most már esetleg elmesélhetné, hogy pontosan honnan is vette, hogy május 9-én véget ér a háború?
A parádét ráadásul meghekkelték.

Miközben ment az orosz állami televízióban a közvetítés a moszkvai Vörös térről, a II. világháború befejezését ünneplő győzelem napi katonai parádéról, egyszer csak az a szöveg jelent meg a televíziók képernyőjén, hogy Vlagyimir Putyin kezéhez ukránok vére tapad. Mindez akkor történt, amikor Putyin arról beszélt, hogy a Nyugat az orosz föld, beleértve a Krímet, inváziójára készült… Az orosz tévénézők képernyőjén megjelenő szöveg egyébként az alábbi volt: