Ukrán Geréb az Azovsztalnál

Posted by

Az oroszok találtak egy árulót, az Azovsztal egy volt villanyszerelője megmutatta nekik a bejáratokat a több mint egy hónapja ostromlott mariupoli acélgyár alagútrendszeréhez – írta Facebook-bejegyzésben Anton Herascsenko, az ukrán belügyi tárca tanácsosa.
A politikus szerint az oroszok annyira biztosak voltak dolgukban, hogy a Kreml kedvenc propagandistáját, Vlagumir Szolovjevet is lerendelték az Azov-tenger partját fekvő városba, hogy az utolsó ukrán csapatok kifüstölését Mariupolból.
Az Unian hírügynökség tájékoztatása szerint az orosz csapatok csütörtök reggel ismét támadásba lendültek, miután előző nap délután már kísérletet tettek a 24 kilométeres alagútrendszerbe való behatolásra. Herascsenko szerint ez nem járt sikerrel.
David Arahamia, a kijevi Rada kormánypártjának frakcióvezetője arról számolt be, hogy az oroszok behatoltak az Azovsztal területére. Állítását azzal támasztotta alá, hogy Vagyim Bojcsenko mariupoli polgármester korábban bejelentette, elvesztette az összeköttetést a katakombákba szorult katonákkal.
Mint korábban írtuk, az oroszok bejelentették, hogy csütörtöktől szombatig reggel 8-tól 18-ig szabad elvonulási lehetőséget biztosítanak az Azovsztal alagútrendszerébe szorult civil lakosságnak. A civilek szabadon távozhatnak a „Donyecki Népköztársaság” vagy az ukrán kormány ellenőrzése alatt álló területek irányába.

Címkép: Az Azovsztal