Ó, az a memória!

Posted by

Lendvai Ildikó
>Lehet, hogy minden fideszes képviselőn erőt vett az aggkori szenilitás? Méghozzá egyszerre, varázsütésre egy adott pillanatban. Elvégre fegyelmezett pártról van szó.

Legalább tizedjére hallom tőlük, micsoda gaztett, ha valamelyik ellenzéki képviselő politikai megfontolásból távol marad a parlamenti ülés bármely pillanatáról: »Nem teljesítik munkahelyi kötelességüket!« »Nem képviselik a választóikat!« »Becsapták, aki rájuk szavazott, elárulják őket!« »Mi lesz a zuglóikkal?« (tetszés szerint behelyettesíthető bármely körzettel). »Bezzeg a fizetést majd felveszik!«

Tudom, hogy 2006 régen volt, de azért nem mindenki hülye, aki élt már akkor. Többen emlékszünk, hogy a fideszes képviselők évekig, előre meghirdetve kollektíve bojkottálták az üléseket, ha a miniszterelnök megszólalására lehetett számítani. Szintén politikai megfontolásból, mint állították. És mintha ez nem zavarta volna őket a tiszteletdíj felvételében. Arról sem tudok, hogy ennek egy részét szociális akciókat finanszírozó alapba fizették volna be, mint több ellenzéki pártban, pl. az enyémben is teszik.

Utólag is összeszorul a szívem szegény, elárult választóikért. Nem is értem, hogy bírták ki hosszú évekig! Szörnyű lehetett.

Címkép: Rendkívüli ülés Fidesz nélkül