Elbocsátották a 168 óra teljes szerkesztőségét

Posted by

euronews
>Elbocsátják a 168 Óra teljes szerkesztőségét – értesült a Media1.hu. A lap szerint a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak.Megválik a kiadó a 168 Óra című hetilapot eddig előállító szerkesztőségi stábtól, ami mintegy 15 főt érint. Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatójának döntését a jövő héten akarták közölni a szerkesztőséggel – értesült a Media1.hu egy informátorától.  A vezérigazgató azt ígéri, a lap a tömeges elbocsátás után is megjelenik, az újságot ezután külső szerzőktől vásárolt tartalmakkal töltik meg. Megerősítették azt is, hogy a kiadó másik termékénél, a Pesti Hírlapnál is elbocsátások voltak a hetilapos megjelenésre való átállás miatt.
Milkovics nyilatkozott is a médiaipari lapnak, és azt mondta, hogy a 168 Óra működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság hosszú ideje veszteséget termel, ezért “költségvágásra, optimalizációra van szükség”. Milkovics szerint az, hogy szabadúszó újságíróktól vásárolnak majd tartalmakat a jövőben, drasztikusan csökkenti majd a kiadó költségeit.
Ez akár azt is jelenthetné, hogy a most elbocsátott munkatársak a jövőben akár külsősként, egyéni vállalkozóként továbbra is írhatnának a hetilapba, csakhogy a Media1 úgy tudja, hogy a kiadó nem vállal garanciát arra, hogy az eddigi szerzőktől, szerkesztőktől biztosan rendelni fog olyan mennyiséget, hogy ez önmagában a szerzők megélhetését is biztosítsa. A laptól távozik Makai József, a 168 Óra főszerkesztője is, de ő maga mondott fel, mert nem ért egyet azzal a struktúraváltással, amit a vezérigazgató kezdeményezett.A 168.hu internetes oldalt az elbocsátások elvileg nem érintik, ott maradnak a belsősok ezután is.