Batka Zoltán megnézte a Putyin-rajongók tüntetését

Posted by

Batka Zoltán
>Thürmer elvtárs az ideológiai dzsungelben, az orosz szimpátiatüntetésen egy amerikai konföderációs lobogó mellett 😃 Ahol amúgy egy szál orosz sem volt. Meg a szónokok is alig beszéltek magáról Oroszországról.
A kedvencem amúgy nem Thürmer elvtárs volt, hanem az a fiatal srác, aki egy ponton úgy berúgott, hogy jártában átesett a Szovjet Hősi Emlékmű mellé ültetett sövényen. Ezután feltáplászkodott, majd kissé hátrament, majd szét sem nézve, ott az orrom előtt kedélyesen lehugyozta a Budapestet felszabadító, sok tízezer szovjet katona emlékére emelt szobrot.
Egy pillanatra felment bennem a pumpa, hogy jól lefotózom a hülyegyereket, (mivel nyilvános rendezvényen hugyozta le a hősi emlékművet, így jogilag megtehetem) majd közzéteszem.
Utána pedig hátradőlve végignézem, hogy a fiúka saját bőrén tapasztalja, hogy milyen is az a általa hőn imádott Oroszország.
Mondjuk egy héten belül becsönget hozzá egy ideiglenesen itt állomásozó Magomed és felvilágosítja, hogy most vagy spontán mód kimegy a Szabadság térre egy vödör vízzel, tisztítószerrel és a fogkefével és sűrű bocsánatkérések közepette lecsutakolja az általa lehugyozott szovjet katonák emlékművét, vagy a levágott tökeit postafordultával kapja vissza, Vlagyivosztokból.
Sajnos a srác magyar, szóval engem is köt a szolidaritás, úgyhogy nem készült a dologról fotó. (Attól függetlenül legszívesebben én is lenyalattam volna vele a szobrot.) A fiúka ezután visszament hőbörögni, Ukrajnát szidni.
Soha jobb rajongókat Putyinnak.

Címkép: Thürmer a tüntetésen (Batka Zoltán)