A Gazprombank alelnöke Ukrajnában

Posted by
Igor Volobujev, a Gazprombank alelnöke még március 2-án elmenekült Oroszországból. Most az orosz Insidernek és az ukrán liga.net-nek adott nyilatkozatot: mint mondta, Ukrajnába ment, azért, hogy fegyverrel védje meg az országot az orosz agressziótól.
Volobujev egy ma Ukrajnához tartozó városban, Ohtirkában született még a szovjet időkben, de már évtizedek óta Oroszországban élt, 33 éve dolgozott a Gazprom alá tartozó cégeknél. A nyilatkozata szerint – amelyet a The Moscow Times fordított le angolra – akkor döntött úgy, hogy elhagyja Oroszországot, amikor az orosz hadsereg a szülővárosát kezdte el támadni, gyerekkori ismerőseitől pedig azt kellett hallgatnia, hogy szégyellik őt.
Az oroszok megölték az apját, akinek előtte egy hónapig egy hideg pincében kellett bujkálnia, és több barátja is meghalt a háborúban – mondta el.
Arról is beszélt: egész életében vezekelni fog azért, mert ő is szerepet vállalt a Gazprom propagandaműveleteiben, amellyel Ukrajnát rossz színben tüntették fel az európai vásárlók előtt.

Címkép: Igor Volobujev