A fekete macska újabb áldozatai

Posted by

>A szlovéneknek több vér van a pucájukban, mint a magyaroknak, nekik sikerült legyőzniük Orbánt. A fekete macska-elv működött a francia elnökválasztáson is. Aki a magyar minnerstájsszal összeáll, garantáltan bukik. Jansa és Le Pen gazdagítja most a sort.

Héjából lett békegalamb

Pénzelte az orbáni rohadvány a szlovén kormánypártot, és 11 millió eurós hitelt adott a Macron ellen fenekedő Marine Le Pennek is. De Janez Jansa és a francia szélsőjobb is befaragott. Aki Orbánnal összeáll (Strache, Mubarak, Trump, Salvini stb.) a vesztőhelyre vált bérletet.
A szlovén ügy a súlyosabb. A választásokat az egy éve alakított Szabadság Párt és a ballib Robert Golob nyerte, Orbán szívbéli jóbarátja, az illiberális magyar módszereket honosító Janez Jansa elhasalt. Hiába próbálta a „grandiózus kis ország” exportálni a tetves politikai manővereket. A szlovéneknek volt eszük és szívük megállítani a putyinista pöcs nyomulását.
Nem véletlen.
Ők voltak az elsők, akik kiugrottak Jugoszláviából, és mindig is tudták korrigálni a félresiklásokat (ellentétben a szerbekkel, ahol Vucic ugyanazokkal a putyinista manőverekkel nyomul, mint a magyar világtényező legfontosabb (héjából lett) békegalambja.
Örömteli dolog, hogy a szlovének átláttak a szitán, s átérezték, milyen az, amikor magyar oligarchák veszik meg a legfontosabb médiumokat. S a végén be tudtak inteni Putyin pincsikutyájának. Jobb tehát most szlovénnak lenni, mint magyarnak. Ott voltam egyébként a tíznapos háború kitörésekor
Ljubljana főterén ’91-ben. A Jugoszláv Légierő MIG29-esei fenyegetően köröztek a város fölött, s amikor a szlovének ünnepelték a függetlenséget, el-elhúztak a vöröscsillagos gépek a kis ország fölött. A jugók (a szerbek) iszonyú túlerőben voltak, mégis meghátráltak. Csak azután mentek neki a horvátoknak, hogy világossá vált, Szlovénia nem lesz a prédájuk.

A magyarok beszopták, a szlovének nem

Orbánék az illiberátus tíz éve alatt újságokat és tévéket vettek a kis országban, ugyanazt a gennyes módszert alkalmazták, mint itthon. Elhallgattatni az ellenhangokat, blokkolni a népet, s agyonismételni a hazugságokat. A pompás választási eredmény azt jelzi, hogy ami sikerült Magyarországon, az nem ment Szlovéniában. Mert a kétmilliós kis országban több demokratikus tartalék maradt, mint a Putyint szolgáló magyar féldiktatúrában. És a szlovének nem voltak olyan marhák, mint mi, akik elhittük, hogy az örökké áskálódó, hadakozó Minielnök népmesei módon hirtelen békegalambbá változik, s tenyerén kisgyerekekkel menti meg a magyarokat. A magyarok beszopták a dilinyós szövegeket, a szlovének, lám, nem. A legnagyobb tanulság, hogy lehet ám egy év alatt is olyan mozgalmat építeni, amely hatékonyan fel tudja venni a küzdelmet a politikai mérgezéssel foglalkozó tetves hazudozók ellen. Éppen csak hitelesnek kell hozzá lenni.

Golob az ősz loboncával meg tudta állítani az illiberát hengert, s az menten széthullott, amint világossá lett számára, hogy véget értek a hatalomban eltöltött évek. Lehet most értékelni, érdemes volt-e rókaként settenkedő Orbánra bízni a sajtot.

A francia ügy egyszerűbb. Ott csak az én pénzemet bukta el az orbánizmus. Merthogy magyar állami pénzből próbáltak csapdát ásni Macronnak. Hátha bejön. Merhogy a „világhatalmi tényező” arra törekszik, hogy blokkolja a német-francia fölényt az EU-ban, hogy szétverje a Visegrádi négyeket, és Putyin falovaként szétkúrjon mindent, aminek értelme van Európában. Eddig például egyetlen magyar miniszter nem fogadta az ukrán nagykövetet, most már a lengyelek és a szlovákok számára is világos, hogy kinek pitizik a magyar kormányfő. Aki immáron a Holdról is látszik, olyan nagy lett április 3-án.

Mindennek fényében különösen fájdalmas, hogy a kedves kis magyarok becumizták az „ellenzék háborút akar”-kamut. Úgy bele fogunk csavarodni az ukrán-orosz háborúba, hogy attól koldulunk. Trappolnak a finnek meg a svédek a NATO-ba, ez meg itt az EU és a NATO ellen áskálódik.

Mindegy. Részsiker a szlovén meg a francia választás, Orbán megint rossz lóra tett. Ez ugyan nem látszik a Holdról, de tény. Jöjjön már az a banánhéj, ebben kell bíznunk. Ez volt a 16-os, izgatottan várom a 17-est.

Címkép: Golob a karanténban tudta meg, hogy győzött