A hírből véletlenül kimaradt a magyar hadsereg

Posted by
George Lazar
>Hogyan működik az Orbán rezsim? Ime egy példa.
A tegnapi napon 19:07-kor az MTi a következő hírt hozta le.
“Az eddiginél is több fegyvert biztosítanak az Ukrajnát támogató országok az orosz agresszió elleni védekezéshez, és jobban összehangolják együttműködésüket − mondta az amerikai védelmi miniszter kedden Németországban, a Ramstein amerikai légitámaszponton az Ukrajna önvédelmét szolgáló nemzetközi konzultációs fórum alakuló ülése után.
Lloyd Austin bejelentette, hogy a több mint negyven országot összefogó csoport képviselői ezentúl havi rendszerességgel tartanak értekezletet arról, hogy miként segíthetik fegyverekkel, katonai felszereléssel az orosz inváziós erők ellen védekező ukrán hadsereget.
Oroszország Ukrajna ellen indított háborújában döntő jelentőségű hetek következnek − hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy lépést kell tartani a háború menetével, és megkettőzött erővel kell törekedni az ukrán csapatok jelentősen megnövekedett fegyerzet- és lőszerszükségletének kielégítésére.
A tanácskozás konkrét eredményei közül kiemelte, hogy Németország ötven darab Gepard típusú légvédelmi páncélos járművet küld Ukrajnába, a brit kormány további légvédelmi fegyverzetet, a kanadai kormány pedig páncélozott járműveket ajánlott fel.”
Eddig a híradás. És ami kimaradt belőle.
Az hogy a Németországban levő Ramstein légitámaszponton az amerikai Austin tábornok által vezetett tanácskozáson a magyar hadsereg vezetői is résztvettek és szövetségeseikkel koordináltak. Összesen 43 ország katonai vezetői voltak jelen, nem csupán NATO tagok, többek között Japán, Jordánia, Izrael, Kenya, Marokkó, Tunézia, Finnország, Svédország, Ausztrália és Új-Zéland katonai küldöttségei.
Néhány napja Orbán Viktor azzal nyert választást, hogy Magyarország a béke híve, nem keveredik be ebbe a háborúba, és visszautasít minden ukrán fegyverszállításra vonatkozó kérelmet. “Nem szállítunk fegyvereket!” Nem, nem soha nem keveredünk bele ebbe az amerikai érdekekeket szolgáló háborúba.
Ma viszont a magyar hadsereg vezetői amerikai tábornokokkal koordinálják “az ukrán csapatok jelentősen megnövekedett fegyverzet- és lőszerszükségletének kielégítését.”
Hát így működik ez.
Címfotó:  Lloyd Austin tábornok, az USA védelmi minisztere