Fedetlen fővel jött a temetőbe – mégis szurkolj Macronnak!

Posted by
Szegő Péter
>Annak, akit a világ Battonyán und Nemesmedvesen túli része is érdekel:
Jelentőségét tekintve az április 3-i magyarországi parlamenti választás lepkef.ng az április 10-i és 24-i franciaországi elnökválasztáshoz képest. Franciaországé a Föld hetedik, az EU második legnagyobb gazdasága, az EU egyik motorja, emellett atomhatalom. (Plusz az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, de ennek túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok. Zárójel bezárva.)
Ennek fényében akinek tragikus, hogy Magyarország – nem most, hanem vagy tíz éve – a muszka uszályhordozója lett, az képzelje el, mennyivel rosszabb lenne, ha Marine Le Pen győzelmével Franciaország is azzá válna.
Summa summarum: a szabadság kisszámú magyarországi barátainak ajánlom, hogy tegyék félre az Emmanuel Macron elnökkel kapcsolatos esetleges averziójukat, és drukkoljanak neki ezerrel.
Igen, tudom, hogy Heller Ágnes sírjánál, a Kozma utczai zsidótemetőben súlyos furkóság volt Macron részéről födetlen fővel megjelenni. Föl nem fogom, hogy ezen a szinten – a világ maximum harminchetedik legfontosabb emberéről lévén szó, akinek esetében a nyilvános szereplés minden pillanata precízen meg van tervezve – a párisi Görög Ibolya miért nem szólt előre, hogy ez így nem kóser, de ennek jelentősége csekély ahhoz képest, hogy MLP győzelme mekkora tragédiát jelentene.

Szóval a részemről: hajrá Macron!

Címkép: Heller Ágnes sírjánál a zsidó temetőben