A Békéscsabai Népfront

Posted by

Bod Tamás 

>Szarvas Péter szerint a városban közelgő időközi választáson el kellene kerülni a “torzsalkodást”, és inkább mindenki támogassa az ő jelöltjét. Demokráciában ritkán tapasztalt javaslattal állt elő Békéscsaba független, valójában a Fidesz-KDNP-hez több mint közel álló polgármestere, Szarvas Péter. Egy haláleset miatt kiírt időközi képviselőválasztás kapcsán – egyeztetés nélkül – azt javasolta, hogy kerüljék el a „politikai torzsalkodást” és mindenki támogassa az ő jelöltjét. A pártok ettől hátast dobtak.
Ferenczi Attila, aki több cikluson keresztül volt a békési megyeszékhely legnagyobb lakótelepének, a Lencsésinek az egyik fideszes önkormányzati képviselője, súlyos betegség után nemrégiben hunyt el. A háziorvosként dolgozó egykori képviselőről Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy „sokakat megrendítő, korai halála nehezen pótolható űrt idézett elő.” Ami azonban e sorokat követte, rendhagyó volt.
Ugyanis Szarvas azt írta: „A városrészben lakók, és az egész város érdeke, hogy a választókerület érdekérvényesítése a jövőben lokálpatrióta szemléletű maradjon és ennek előkészítése gondos körültekintéssel valósuljon meg.
Indokolt elkerülni azt, hogy a választás kapcsán politikai torzsalkodás legyen.

A torzsalkodás megelőzése érdekében javaslom Varga Tamás alpolgármestert képviselőjelöltnek, aki a városát szerető, fiatal, tisztességes szakember, integráló személyiség” – írta a városvezető, egyúttal felkérte a politikai szereplőket, jelölő szervezeteket, hogy mindenki támogassa Varga Tamás alpolgármestert, mert véleménye szerint ez biztosítaná a 4. számú választókerület élők érdekeinek legjobb képviseletét a jövőben.