Egy amerikai magyar nő, egy jóképű ezermester, egy gyilkosság

Posted by
Daniel Bonola is walked out of the 112th Precinct.
Daniel Bonolát kivezetik a rendőrörsről
Stephen Yang
A lófarkas gyanúsított kevésbé volt közlékeny, amikor a riporterek kérdezték. “Baszódjatok meg, rohadékok!” üvöltötte mikor betuszkolták egy várakozó rendőrautóba. Bonola, aki a zsaruk szerint nem volt korábban letartóztatva, “ezermester volt, akit Mrs. Gaal alkalmazott” körülbelül két éven át – és ez idő alatt “intim viszonyuk is lett”, árulta el Essig csütörtökön. A hónap elején ismét fellobbant aviszonyuk, csakhogy aztán újra szakítsanak – és Bonola “visszatért … hogy újra beszéljen az asszonnyal a kapcsolatról” – tette hozzá a nyomozást vezető Julie Morrill rendőrfőnök. Rendőrségi források szerint az egykori szerelmeseknek nem voltak programjaik arra az estére, de Bonola szombat éjjel fél egy körül megjelent Gaal otthonában – nem sokkal azután, hogy a kétgyermekes asszony hazatért egy barátaival töltött estéről, miután megnézett egy előadást a Lincoln Centerben.
The alleged murder weapon
A gyanusított kése, amivel gyilkolhatott.
Stephen Yang
Surveillance footage shows Orsolya Gaal's killer on the night of the murder.
Utcai kamera felvétele éjjel a gyilkosság helyszínén
NYPD

A gyanúsítottat, aki feltűnően hasonlít a Guns N’ Roses gitárosára, Slash-re, vagy maga engedte be Gaal, vagy az egy olyan kulcsot használt, amelyről tudta, hogy egy kerti grillsütőbe van elrejtve, hogy bejusson, mondta Essig. “Heves vita alakult ki kettejük között a pincében. Kést fogtak, heves dulakodás következett, aminek következtében áldozatott kegyetlenül és brutálisan több mint 55 alkalommal megszúrták, ami a halálát okozta” – mondta Essig.

Police wait outside the Jamaica home of Queens slay suspect David Bonola on Thursday, April 21, 2022.
Rendőrkocsi a gyilkossággal gyanusított David Bonola otthona előtt. April 21, 2022.
Paul Martinka

“Bonola ezután elővett egy jéghokis táskát, amely Gaal asszony fiáé volt, a holttestet beletette a táskába, és – ahogy a videófelvételek is mutatják – látták, ahogy a zsákot végighúzta a járdán, véres nyomot hagyva Forest Hills utcáin” – mondta Essig. Ezalatt  Gaal 13 éves fia az emeleten volt a házban, és nem tudta, hogy az anyját az alagsorban lemészárolták – mondta a rendőrség.

Rendőrségi források szerint a gyilkosság nem volt előre megfontolt. Miután Gaal meghalt, Bonola pánikba esett, és a  táskába gyömöszölte a maradványait, mert “nem akarta, hogy a család megtalálja” a holttestet. Bonola ezután átgurította a zsákot Forest Hills-en, Richmond Hill-i otthona irányába, majd kidobta azt a Forest Park előtt, vérnyomokat hagyva maga után, amelyek visszavezettek Gaal-ház ajtajához.

A nyomozók a helyszínen megtalálták a gyilkos fegyvert, valamint Bonola kabátját, véráztatta csizmáját, pólóját és kötést, amelyet a jelek szerint menekülés közben eldobott – közölte a rendőrség. Bonola  sérüléseket szenvedett a kezén és a  Bellevue Kórházba ment, miután a sürgősségi központ orvosai azt mondták, hogy a sebek túl mélyek ahhoz, hogy kezelni tudják őket – mondták rendőrségi források. Vallomása során Bonola azt is elismerte, hogy meggyilkolt szeretője telefonjáról szöveges üzeneteket küldött a férjének, Howard Kleinnek, figyelmeztetve őt és családját, hogy veszélyben vannak. A rendőrség alaptalannak találta a fenyegetést, és hangsúlyozta, hogy egyedül cselekedett. “Csak szeretném biztosítani a közvéleményt, és különösen Forest Hills lakóit, hogy jelenleg nincsenek más gyanúsítottak” – mondta Essig.