Csak a nézése meg a járása

Posted by

Uj Péter
érdekes megállapítása olvasható a  heti hírlevelében- Miért csak az egyik kezét mozgatja Putyin járás közben? Miért ragadt át ez a különös szokás több orosz vezetőre is? Állítólag a KGB tehet erről is.
A Guardian 2015-ben nyomozta Putyin különös járását.
Itt van ez a különös írás:
Leo Benedictus (Guardian)
Járj úgy, mint a KGB: vedd át Vlagyimir Putyin “mesterlövész járását”!
Úgy tűnik, az orosz elnök átvette azt a járási stílust, amelyet már több társa is kedvel. Íme, hogyan szerezhetik meg a civilek is ezt a kemény emberes kinézetet .. A British Medical Journal című orvosi folyóiratban megjelent tanulmány szerint az a furcsa mód, ahogyan a jobb karját mozdulatlanul tartja, miközben a balját lengeti, a KGB  kiképzésének maradványa lehet, amikor el kellett rejteni a fegyvert, s amely járásmódot a kutatók által talált kézikönyvben is rögzítettek. Vagy legalábbis  kísérlet ez arra, hogy annak tűnjön.

Putin swings his left arm forward

Mi több, két volt védelmi minisztert, Anatolij Szerdjukovot és Szergej Ivanovot, valamint egy magas rangú katonatisztet, Anatolij Szidorovot is megfigyeltek az úgynevezett “fegyverforgató (mesterlövész) járással “. Még a miniszterelnököt, Dmitrij Medvegyevet is, aki a többiekkel ellentétben nem rendelkezik katonai vagy KGB-s múlttal, látták ugyanígy járni, ami arra utal, hogy bármelyikünknek lehet kemény emberes kinézete. Minden civilnek. Ha jobbkezes vagy, tartsd a jobb karodat a lehető legmozdulatlanabbul, közel az oldaladhoz. Ha egyértelműen ijesztőnek akarsz tűnni, akkor azt gondolják ebben a kezedben hordod a  fegyvert. Ha azt akarod, hogy csak találgatás legyen, hogy van-e fegyvered, például a G20-ak csúcstalálkozóján, vagy amikor egy vízvezeték-szerelővel vitatkozol, tedd a kezed a kabátod alá, vagy a  válltáskába. A bal karodat legalább a szokásos lendülettel, de talán még egy kicsit nagyobb lendülettel lendítsd előre-hátra. Ez segít megtartani az egyensúlyt, és gondoskodik arról, hogy kifelé semmi nem tűnik rendellenesnek. Ne feleddd, hogy rejtett fegyveres üzemmódnak nem szabad úgy néznie, mintha azon  gondolkodnál: “Igen, így van. Fegyver van nálam. Gyakorlatilag bármikor annektálhatom Észtországot.” Haladj előre, a bal válladdal vezess. Így  jobb kezed a lehető legközelebb marad a fegyverhez, amely – ki tudja? – könnyen lehet, hogy a bal hónaljadban rejtőzik. Ennek eredményeképpen készen állsz a gyors  tüzelésre, ha szükségessé válik. Csak a nemzeti egység ellenségeit próbáld megölni. Vagy legalábbis azt mondják majd rájuk, hogy azok voltak.