Ukrajnában nincs háború – mondta a papa

Posted by

Ukrán fiatalok tömegeinek tapasztalata, hogy Oroszországban élő szüleik, rokonaik nem hiszik el, mennyi szenvedést okoz az orosz agresszió. Szeretteik beszámolóit felülírja az állami propaganda. Néhány kijevi fiatal elhatározta, valamit tenni kell ez ellen.
Apám az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban él, biztonsági őrként dolgozik. Pár napja nem telefonál, pedig tudja, hogy Kijevben vagyok, amit lőnek az oroszok. Felhívtam, rákérdeztem, miért nem keresett, mégiscsak a fia vagyok, és itt kitört a háború. Azt válaszolta, ez marhaság, nincs háború, sőt, az oroszok megmentenek benneteket a náciktól, akik élő pajzsként használják a civileket. Azt is mondta, az orosz katonák csak ételt és meleg ruhát osztanak az ukrán katonáknak – ezt a bejegyzést tette közzé a 33 éves, ukrán Misa Kacurin (Misha Katsurin) Instagram-oldalán.
Meglepetésére rövid időn belül 135 ezren osztották meg a posztot, és záporoztak a kommentek. A hozzászólók jó része ukrajnai fiatal, akik döbbenten állapítják meg: Oroszországban élő szüleik inkább hisznek az orosz propagandának, mint saját gyermekeik helyszíni beszámolóinak..

A teljes cikk itt olvasható
https://hang.hu/magyar-hang-plusz/amikor-az-apad-sem-hiszi-el-hogy-lonek-rad-139537?fbclid=IwAR0nNjL1UVVlWLIm1GDLZo7IZiXBGo9l7lnhrVoMw28To2ZKMSJ2bzjillw