A Moszkva cirkáló utolsó órái

Posted by
>Néhány nappal azután, hogy elsüllyedt a Moszkva, az orosz Fekete-tengeri Flotta zászlóshajója, elkezdtek kiszivárogni az első felvételek a lángoló rakétás cirkálóról. Még mindig nem egyértelmű, hogy baleset vagy ukrán támadás hozta-e el a hajó végét, de az az orosz állítás, hogy a hajó egy viharban süllyedt el, nem éppen tűnik igaznak. A múlt héten elsüllyedt a Moszkva, az orosz Fekete-tengeri Flotta zászlóshajója. Oroszország szerint a hajó fedélzetén robbanás történt, majd egy viharban elsüllyedt a rakétás cirkáló. Ukrajna szerint Neptun cirkálórakétákkal lőtték meg a hajót, amely a találat után elsüllyedt.
Most, több nappal az incidens után felkerültek az internetre az első felvételek a találatot kapott Moszkváról és a körülötte zajló mentési munkálatokról. Az látható rajtuk, hogy a hajó lángokban áll, félig elsüllyedt, illetve a legénységet látszólag már kimenekítették.
Ellentétben az oroszok hivatalos álláspontjával, semmilyen vihar nem látható a felvételen, viszont az nem látszik egyértelműen, hogy találat érte-e a hajót vagy valóban belülről robbant fel.