Búcsú két kiváló embertől

Posted by
Kocsis Sándor András
>A múlt héten a magyar kultúra két kiemelkedő szeméyiségétől kellett elköszönnünk.
Szkárosi Endre a magyar avantgard költészet meghatározó alakja volt. Egyetemi tanár, fordító, költő italianista, nyárig a Szépírók Társaság elnökeként dolgozott. Bemutatta az utolsó performanszát és eltávozott az égiek panteonjába! Jelen volt néhány író. Bán Zsófi, Kemény István , Müller Péter Sziámi, Turczi István, Petőcz András, Ungváry Rudolf, Nyáry Krisztián Csaplár Vilmos , Czinki Ferenc stb. A búcsúztatóra eljött L Simon László is. Többen megjegyezték, hogy Ő vajon mit keres itt? Hmmm… nekem is sok vitám volt vele és elég köztudott , hogy nem focizunk egy csapatban.Igen, többször beszéltünk, de mindig a könyvszakma érdekében! Endre is ezt tette a magyar irodalom és az Írók érdekében. L Simon tudta, hogy nem baráti környezetben lesz, de Ő legalább ott volt! Hol voltak a magyar irodalmi élet kiemelkedő személyiségei a megemlítetteken túl? Nem voltak jelen!!! Biztosan serényen dolgoztak új regényeiken!!
Az Olasz Intézet korábbi vezetője, elcsukló hangon, a könnyeivel küszködve mondta el beszédét.
Mi az ördögnek ellenség, bőven elég, ha barátaink vannak?!
Másnap Hildától, a legendás Hildebrand Istvántól kellett elbúcsúzni! Nagyon kevesen voltak jelen! Medveczky Ilona, Sándor Pál , Ráduly György, Kocsis Tibor, Káel Csaba, Kovács Gyula és még néhány kevésbé ismert arc rótta le kegyeletét.
Hol volt a többi ” nagy filmes ember” és hol voltak a fiatalabb generáció képviselői?
Nagyon szégyellem magam azok helyett, akiknek ott kellett volna lenniük a két kiváló ember temetésén!!!
Ezzel a kisplasztikával szeretnék elköszönni Tőlük. A díj, mely az ” Európai polgár” címet viseli, először Bródy Jánoshoz került. E megzavarodott világunkban, mindenkinek tudnia kellene, hogy hol a helye, és fejet hajtani a kiváló teljesítmények előtt!!

Hát így élünk mi itt Hunniában!

Címkép: Az Európai polgár-díj