Végre szerepeltünk A Tévében!

Posted by
Arató András
>A (párt)állami tévé híradójában, tehát abban a műsorszámban, aminek a feladata beszámolni a tényekről, eseményekről, egy 3:23 perces riport ismerteti a magyar nemzet nevét viselő (párt)lap cikkét, amely szerint „a baloldal sértegeti” a fideszeseket. Tekintélyes részt kapott a Klubrádió, másfél percet.
A gondolatokban is gazdag anyag azzal indít, hogy már a kampány idején sem istenítette az ún. balliberális média a lehetséges világok legjobbikának teremtőjét, ám az elsöprő kormánypárti választási siker után „magyarok millióit sértették végig” a baloldal megmondó emberei, véleményvezérei. Térben és időben az első megidézett, „Mérő Vera, a Klubrádió műsorvezetője rögtön a választás másnapján beleszállt a Fidesz szavazóiba…”. Hangbejátszás következik (mialatt a néző látja Mérő Vera fotóját) arról, hogy a Fidesz szavazó nem feltétlenül találkozik a médiában a valósággal.
A hang azonban Herskovits Eszteré. A megidézett újságcikk szerzője hozzáteszi, az nem derül ki (Vera, Eszter?) szavaiból, hogy milyen adatokra, tényekre alapozza ezt a sommás véleményt.
Megnyugodtam. Az adónk százmilliárdjaiból fenntartott televízió Bende Balázs elvesztése után is változatlan minőségben nyújtja nélkülözhetetlen és kiegyensúlyozott szolgáltatásait.
*
E reklámriportot nem sokkal megelőzően, 2010 nyarán volt alkalmam szerepelni a TV 1 reggeli műsorában, azt követően, hogy a Médiatanács megtagadta a szerződés aláírását a 92.9 MHz-es frekvencia nyertes pályázójával, a Klubrádióval, minthogy a testület elnökasszonyának egy nyilatkozata szerint azt „egy másik rádiónak szánták”. Végül, szűk három év alatt a Klubrádió megnyerte a pert, mert akkor az még lehetséges volt.
Tizenkét esztendő kellett ahhoz, hogy az állami tévé végre ismét reklámozza a szabad hangot. Köszönjük!