Boldogság gyere haza!

Posted by
Kovács Tamás
>Magyarország a világ legboldogtalanabb országai közé tartozik…!
Olvasom, hogy megjelent az Ipsos közvélemény-kutató globális boldogságtérképe, amelyek alapján Hollandia a legboldogabb ország, második Ausztrália, bronzérmes holtversenyben Kína és Nagy-Britannia. A sort a három legboldogtalanabb ország zárja, Törökország, Argentína és Magyarország.
A felmérés szerint az emberek világszerte leginkább az egészségüket és jólétüket (mind fizikailag, mind mentálisan), a családjukat (partner/házastárs és gyermekek), valamint a céltudatosságot tartják a boldogság legfőbb forrásának. Ezután következnek az életkörülményeik, a biztonságérzet és a kontroll, a természetben való tartózkodás, az értelmes munka és a több pénz. A kutatás megállapította, hogy a közösségi média használata, vagy például a politika nem javítja a világ polgárainak boldogságérzetét. Egyszerűen nem értem….miért is vagyunk boldogtalanok?
A szeretett hazám…a gyerekeim, unokáim hazája…9,7 millió magyar hazája..! Egy olyan ország, ahol a határok szintén Magyarországgal határosak…Gyönyörű hegyek, tavak, városok, falvak…ez mind a hazám…ahonnan nagyon sok Nobel díjas indult, kiváló tudósok, feltalálók, orvosok, mérnökök, sportolók, művészek, akik hírnevet szereztek hazánknak. Itt a legszebbek a nők a világon, itt a legtermékenyebb a föld, itt a legfinomabb a víz, itt van a világ legszebb fővárosa. Minden percben halljuk a nemzeti médiában, hogy Magyarország jól teljesít, gazdaságunk fejlődik, a kormányunk mindenkitől megvéd – a migránsoktól, Brüsszeltől, Sorostól, az ellenzéktől, a Covidtól, az orosz-ukrán háborútól, megvédi gyerekeinket a pedofilóktól, az országban jólét van, minden magyar állampolgárnak sok milliós megtakarítása van, az egészségügy ingyenes, de a gyógykezelés drága, az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak, a közbeszerzések titkosak, azok az emberek a leggazdagabbak, akik egy napot sem dolgoztak, az okosokat bolondnak, a bolondokat pedig tehetségesnek nézik. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol a politika ellenségképekkel, gyűlöletkeltéssel, hazugságokkal megosztja a társadalmat. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj.
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan…A jelenlegi magyar politikai elit – tisztelet a kivételnek – ma már nem a győzelemre, hanem a túlélésre, a megélhetésre játszik, aminek az eredménye, hogy 2022-ben az EU harmadik legszegényebb országa lettünk, miközben a parlamenti képviselők fizetése 940%-kal nőtt az elmúlt tíz évben …ezt kaptuk, mert ezt érdemeltük, mert szótlanul hallgattunk és szavaztunk. A politikai elit mozgatórugója nem az érték, hanem az egzisztenciális érdek. Innen nézve érthetjük meg a napjainkban zajló szánalmas vergődésüket, lépéseik valós mozgatórugóit.
Eltelt 32 év és a hatalmon lévő kormányok mélybe taszították morálisan a nemzetet, a hazugságaival, csalásaival, lopásaival, a korrupcióval, egymás feljelentgetéseivel, erkölcstelen viselkedésével, ami természetesen a lakosságon csattant. Meddig kell tűrni a nemzetnek ezt az erkölcstelen vetélkedőt a jobb és baloldal között? Jelenleg, aki nem támogatja a kormányt az bukott senki, de ha váltás lesz, akkor az új kormány seggnyalói lesznek, akik élvezik a jólétet és aki addig élvezte, az padlóra kerül.
Ezt meddig lehet csinálni? Meddig bírja ezt a nyomást a nemzet? Nem lenne jobb végre új alapokra helyezni a magyar politikát és elfelejteni a hiteltelen politikusokat? Nem is értem, hogy miért vagy boldogtalan..???
Cserháti Zsuzsa énekelte: Boldogság gyere haza, késő van gyere haza, honnan jössz nem érdekel, gyere haza csak ennyi kell!