Válság és kezelése

Posted by

>Uj Péter hírlevelének részlete 86.3. 

86.3.1. A várható gazdasági viharok előtt már megint megjelenik valamilyen wishful hogyishívjákolás ellenzékiértelmiségi körökben, én már olvastam tekintélyes, veterán közgazdásztól, hogy na, most majd jól fejre áll Orbán, mert nem tud válságot kezelni.
Miért ne tudna?
Kezelt 1998-99-ben is (orosz államcsőd, a magyar gazdaság még kiszolgáltatottabb volt abba az időben keletre), 2010-13-ban is. Csak ő már ilyen modern-populistán kezel, nem áll oda, mint Bokros, hogy pacekba, állampolgárpolgárkám, meg leszel szorítva, hogy beszarsz. Hanem azt mondja, hogy a bankokat meg a multikat sarcolja, a polgár még tapsol is neki, a bankok meg a multik persze ugyanúgy vele, mármint a polgárral fizettetik ki, de az már bonyolult.
Végülis olyan országban élünk, ahol a lakosság ezermilliárdokat parkoltat bankbetétekben, 0,2 százalékos kamaton, 8-9 (10) százalékos inflációnál.
86.3.2. Szóval ne tessenek reménykedni: Orbán tud válságot kezelni, és fog is. Zsiday Viktor pontos: speciális gazdasági műveletek.
86.3.3. Mást ne mondjak: tetszenek még emlékezni a szociális népszavazásra? Hogy nehogy má’ háromszáz forintba kerüljön a körzeti orvos, meg a Gyurcsány privatizálni akarja a kórházakat? És hogy ehhez képest ott tartunk, hogy úgy szép csöndben, gyakorlatilag az egész egészségügy átment privátba… (63 százalék!!!!)
A kutya nem vette észre, de volt itt kezelve a válság, rendesen.

Magyar Jeti Zrt.