Jogállamisági meghívások

Posted by
Csáki Judit
>Meghívtak a “közszolgálati” M1 televízióba, egy reggeli műsorba. megkérdeztem a hívót – telefon volt -, hogy mit tud rólam. mondta, hogy a Népszabadság újságírója vagyok. mondtam, hogy nem, és ennek csak egyik oka, hogy nincs Népszabadság. kérdeztem, hogyhogy behívnak (a szavazatszámlálói tapasztalataimról) beszélgetni? Mondta, hogy “szélesítik a palettát” (sic!). kérdeztem, politikai értelemben? Mondta, igen úgy is. mondtam, akkor szívesen megyek, ha színházról, kultúráról, a kormányzat kulturális tevékenységéről, kultúrafinanszírozásról, függetlenekről, kőszínházakról, ilyesmikről lehetne beszélni, elvégre mégiscsak ez lenne a szakmám. ennyiben maradtunk.
Nem tudom, mi van a háttérben, de valami van. Bencsik Gábor mai posztja – hogy pont most lett sok neki a közmédia politikai egyoldalúsága. Márki-Zay meghívása több mint öt percre (a helyében én, mondjuk, nem mennék, de ő tudja). szerintetek?
Azért egy tippem van: az EU jogállamisági mechanizmusa, illetve a kifogásai a médiával kapcsolatban. ami egyszerűen ennyi: ide az EU-s pénzt, de gyorsan…