A medve és a halállista

Posted by
Dr. László Gábor
>Ez egy régi, de tanulságos vicc, aminek sok mondanivalója van az adósságrendezés területére is.
A vicc így szól: Az erdőben híre megy, hogy a medve írt egy halállistát. Aki a listán rajta van, azt el fogja pusztítani. Remegő lábakkal megy a farkas a medvéhez. Medve koma, én rajta vagyok a listádon? Sajnos rajta vagy! Akkor legalább a családomtól hadd köszönjek el. A medve megengedi, így a farkas hazamegy és elköszön a családjától. Ezután a medve szétmarcangolja. A róka is meghallja a hírt, és ő is a medve elé siet! Medve, én rajta vagyok a halállistádon? Sajnos rajta vagy te is, róka koma! Ó, legalább a drága szerelmemtől hadd köszönjek el. Hazamegy sírva elbúcsúzik imádott feleségétől, aztán visszamegy és a medve elpusztítja! Arra megy a nyuszika is, és megkérdi a medvét. Medve, rajta vagyok a listádon? Igen, rajta vagy nyuszika! És nem lehetne, hogy kihúzzál a listáról? De!
És mi ebből a tanulság? Az, hogy soha ne adjuk fel, mindig van megoldás. A másik pedig, hogy a megoldás sokszor végtelenül egyszerű.
A bank legtöbbször nem fog csak úgy törölni a “halállistájáról”, de a mi segítségünkkel már nagyon sokan törlődtek onnan!
Bankmentor blog