Mérő Lászlónak

Posted by

Barthalas Zsuzsa >
Visszatért a régi mantra? A vereségért megint a “csúnya ellenzék” (kivéve a tökéletes, olykor véletlenül “félrebeszélő”, messianisztikus MZP!) a hibás?
Számomra továbbra is döbbenetes, hogy Ön pszichológusként sem képes észrevenni azt, amit a személyiségpszichológiában kevésbé jártas, vagy teljesen járatlan laikusok már az előválasztás alatt és után is érzékeltek!
Januárban írtam erről, pontosabban a MORÁLIS ELLENÉRZÉSEIMRŐL nyílt levelet Önnek, amire Ön természetesen nem válaszolt, mert nem vette a fáradságot az elolvasásra sem. (https://www.facebook.com/groups/379361308900407/permalink/2010807265755795/)

Egy személy iránti “rajongói” vagy kritikátlan hódolat és egy másik személy iránti mély elutasítás, vagy már-már fóbiaszerű undor, utálat, torzítja a “látást”. Azt, ahogyan Ön most is ugyanezen az “elfogultsági” szemüvegen át értékeli a választási eredményt, csak a kognitív disszonanciával (MZP iránti totális elfogultságával) tudom megmagyarázni és azzal a mindig fanyalgó “liberális” értelmiségi attitűddel, hogy: “-Na, de ez a tehetségtelen béna ellenzék, le kellene már cserélni őket! Mi megmondtuk már ezerszer, hogy úgyse tudnak ezek semmit, csak veszíteni!” Én erre azt szoktam mondani, hogy az írjon színházkritikát, aki valaha is megpróbált már színdarabot rendezni és legalább egy mellékszerepet eljátszani, vagy drámát írni.
Ön mit szólna ahhoz, ha én most azt javasolnám, hogy pszichológiát is csak azok tanítsanak egyetemen, akik ilyet azelőtt még sosem csináltak, mert akkor tutira mentesek lesznek azoktól a hibáktól, amiket a pszichológiaprofesszorok lépten-nyomon elkövetnek?

Miért írom mindezt? Azért, mert abból a bizonyos “full értelmiségi elefántcsonttoronyból” ezek szerint még mindig úgy tűnik, hogy jó politikus csak AMATŐR lehet, hogy minél amatőrebb, majd annál sikeresebb lesz, mert ez nem ám egy szakma, nem kell hozzá se tudás, se felkészültség, se tapasztalat, se vezetői, se kommunikációs készségek/ képességek!
Ja, és bár Ön ezúttal szó szerint valóban nem mondta ki, de legyen megszokott módon “Gyurcsány a hibás” meg mindazok, akik arra vetemedtek, hogy vele szövetségre léptek! (Pfúj, ellenzéki pártok!)
Nem lenne már itt az ideje befejezni ezt az “ellenzéki kollektív bűnbakképzést” és a választási vereséget szenvedők áldozathibáztatását (persze kivéve a mindenben ártatlan MZP-t, a ” civil messiás”-t)?
Azt feltételezem, hogy Ön tudatos választópolgárként jól ismeri a választási törvényt, tudja, hogy mi az a gerrymandering (választókerületi manipuláció) és azt is, hogy mit jelent a propaganda általi befolyásolás, sőt továbbmegyek: Ön tisztában van azzal, amit Kende Anna szociálpszichológus mondott a hatalomnak az emberek mentális egészségével való visszaéléséről. (Klubrádiós interjú)
Nem kell tehát BŰNBAKOKAT keresni a választási vereségre, mert itt az ideje szembenézni azzal, hogy a társadalmi nyilvánosság feletti totális kormányzati kontroll, az emberi tudatot megszálló propaganda, a “félelemgenerátor” üzenetek akkor is megtették volna hatásukat, ha az ellenzék és a kampányarc mindent tökéletesen csinált volna, ha nem lett volna kampány, ha nem lépnek a pártok szövetségre és nincs listavezető arc, miniszterelnökjelölt!
Legfeljebb a 2/3-os teljhatalom megdöntésére lett volna esély és óriási szerencsével, a passzívak mobilizálásával, egy vonzó víziót festő -és nem egy sokszor “arrogáns”, valóját “freudi elszólásokkal” leleplező, “one man show-s” kampányarccal (!) – a minősített többségre!
Ahogyan PUTYIN, LUKASENKA, ERDOGAN is leválthatatlanok választások útján, ugyanez történik a magyar autoriter rendszerben, konkrétabban választási autokráciában, a médiamonopóliumnak köszönhető permanens “agymosás”-sos homogenizált infódömpinggel, az orwelli “újbeszéllel” fertőzött magyar áldemokráciában, furmányosan álcázott diktatúrában!Enter
Amikor az Önhöz hasonló értelmiségiek új, arcokért, új pártokért kiáltanak, fel sem fogják, hogy mennyi emberi erőforrást, pénzt, kitartást igényel ez, hogy eddig a lelkes amatőrök, lásd a “balliberális” Milla, Együtt, Közös Ország Mozgalom, a konzervatív jobbos MMM nem voltak képesek választásokon eredményt felmutatni, s végsősoron megszűntek, vagy a kihalás közeli állapotba kerültek.
Az LMP is lelkes és tisztességes civilekből lett párttá, amit a belső konfliktusok (no meg Schiffer karaktere!) feszítettek szét, s ma már mind ők, mind a belőlük kihasadt PM is csak a többi párt hátán tudnak bekapaszkodni az OGY-be.
Egyedül a szintén civilekből összehozott Momentum tartja magát, s ők is csak 7-8, időnként 9 % körül vannak ennyi év után is! (az LMP 3%, a PM talán 1 % határán.)
Ezek mind az utóbbi 10 év civil próbálkozásai. Nem, nem új szavazókból lett a bázisuk, nem, nem jobbról és nem a FIDESZ-től, vagy a bizonytalanoktól hoztak el, hanem a MEGLÉVŐ ELLENZÉKI TORTÁT SZELETELTÉK, egymástól szívtak el szavazókat.
Hozhat-e ez NER-buktató eredményt?
Nem.
Ezen már rég túl van mindenki, ahogyan azon is, hogy nincsen olyan milliárdos, aki egy újabb és túlképp sokadik civil, amatőr formációt támogatna.
(Gattyánnak ugyan volt pénze rá, de nem jött be neki az a politikában, ami az üzletben igen.)
Elárulom, hogy a fiatalok már ott vannak a Momentumban, akik meg nincsenek, azok meg vagy elhagyták már az országot, vagy most csomagolnak éppen.
A civilek lelkesedése szalmalángszerű, s általában ki szokott fulladni, mert se tudásuk, se tapasztalatuk a politikában, s legfőképpen finanszírozóik nincsenek a pártépítéshez.
Egy most bekövetkező gazdasági összeomlás idején meg pláne nem lesz olyan, aki kiskeresetű mikroadományozóként rendszeresen befizetne egy induló pici párt kasszájába…
Summa summarum lehet szidni a már meglévő ellenzéki pártokat, lehet fintorogni, sőt utálni is őket, de tudomásul kellene venni, hogy a támogatóik rájuk szavaztak, hogy ez a választói akarat akkor is, ha valaki magáévá tette, interorizálta a már 16 éve tartó fideszes karaktergyilkosságot és képes orbánabbnál orbánabbul gyurcsányozni, ahelyett, hogy ne valaki ellenében, hanem valami mellett határozná meg politikai crédóját!
Plurális demokráciában és igazságos választási rendszerben természetesen tucatnyi 1 %-os pártnak is helye van, ám a NER-rezsimben ez egyenlő a FIDESZ támogatásával. Ha tetszik, ha nem.
A humoros, civiles imázsú, járdafestő Kutyákok is behúztak így pár körzetet a FIDESZNEK!
Csak megsúgom, hogy szeptemberben az MZP-istává lett liberális értelmiség által eltörölni, leradírozni vágyott DK 18%-on állt, s ha most mondjuk 13%-on állna (nem láttam friss kutatást), akkor is az ellenzéki torta legerősebb szelete, pártja lenne! Ez van.
Szóval erősen öngól-szagú lesz folytatni a gyurcsányozást és arra kollaborálni másokkal, hogy a FIDESZ helyett a DK (újabban pedig a néppártosodott Jobbik) legyen a közös ellenség,.a gonosz, aki miatt szegény Magyarország nem tud azzá válni, amivé pedig nagyon szeretne.
Okosabbnak kellett volna, kellene lenni, mert úgy tűnik, hogy az ellenzék többet nyert volna Gyurcsány rehabilitálásával, mint MZP orbánista, karaktergyilkolós narratívájának átvételével.
Persze lehet folytatni, végülis az önsorsrontás mindig választható opció.
Hajrá a gyurcsányozós, karaktergyilkolós úton, erre biztosan lehet építeni egy új sikeres pártot lelkes amatőrökkel, lánglelkű civilekkel!
Már csak azt nem értem, hogy mi a baj a MI HAZÁNKKAL? Ők csak a zsidókat, romákat, melegeket gyűlölik, ellenük uszulnak!
Mi a különbség a Gyurcsány elleni heccelés, tömeges uszulás és a zsidózás / cigányozás/ melegezés között?
Én speciel mindkettőt RETTENETESEN aljas, riasztó, félelmetes jelenségnek tartom.
Hogy még érthetőbb legyen: Az ellenzék kreált, utált, üldözött “zsidója” = GYURCSÁNY.

Na, ezen kellene végre elgondolkodnia minden gyurcsányozónak, s ebből politikai hasznot húzónak, vagy remélőnek! Ja, és azon, hogy az előválasztás 2. fordulója utáni hónapokban, a “messiási úton” járva hová tűnt kb. 400 ezer korábbi, az ellenzéket még elkötelezetten támogató szavazó?

Címkép: Halász Géza