Zsirinovszkij most valóban meghalt

Posted by
Néhány héttel ezelőtt írta – egy akkori hír alapján – Szele Tamás, hogy Vlagyimir Zsirinovszkij halála nyomán  hatalmas felfordulás lesz a túlvilágon, míg eldöntik, hova tegyék, egyáltalán, MELYIK túlvilágra kerüljön. Nekünk az a fontos, hogy nyugodjon végre. Békében, ne háborúban.

Zsirinovszkij (1946. április 26., Almati , Kazahsztán , Szovjetunió), orosz politikus és a szélsőjobboldali vezetőLiberális Demokrata Párt a Russia (LDPR) vezetője volt.1993 decemberében a Nyugat megdöbbent, amikor Zsirinovszkij LDPR-je a szavazatok 22,8 százalékát nyerte el az orosz parlamenti választásokon. Ez a siker arra késztette a nyugati megfigyelőket, hogy megvizsgálják az őrjöngő és megfélemlítő magatartását, és komolyabban vegyék retorikáját és nézeteit, amelyek magukban foglalták az ígéretet, miszerint diktatúrát hoznak létre, azután, ha megválasztják az elnöknek, és  Oroszország határainak kiterjesztéséről beszlélt Alaszka és Finnország bekebelezésére. Javasolta, hogy a  rajongók fújjanak radioaktív hulladékot a balti államokba , és tömeges kivégzések révén csökkentsék a bűnözés mértékét.
Egy olyan  figura, mint Zsirinovszkij, mindenképpen a pletyka és spekuláció tárgyává vált. Széles körben elhangzott, hogy karrierje csak a KGB égisze alatt valósulhatott meg .
Egy másik pletyka, miszerint Zsirinovszkij zsidó volt, akkor erősödött meg, amikor az 1994-ben felszínre került dokumentumok azt mutatták, hogy apja (akit Zsirinovszkij születésének évében ölték meg) vezetékneve eredetileg Eidelstein volt, hogy Zsirinovszkij 18 évesen megváltoztatta a nevét, és hogy az 1980-as évek végén az állam által támogatott zsidó csoport tagja volt. Zsirinovszkij azonban hevesen tagadta, hogy zsidó lenne, vagy hogy kapcsolatban állna a KGB-vel.