Maradjunk csak a médiánál

Posted by
Gábor György
>Az Alaptörvény nevű tákolmány legfőbb funkciója, hogy kőbe vésse az Orbán-rezsim örök fennmaradását.
Pedig az ellenzéknek sok tennivalója lehetett volna.
(…) Nem retorikai túlzás azt állítani, hogy az Orbán-rendszer leglényege: mindenáron, a legpiszkosabb eszközöket is igénybe véve hatalomban tartani önmagukat, s megőrizni valamennyi kiváltságukat, hiszen ez az egyetlen garanciája és biztosítéka annak, hogy négy (nyolc stb.) éven át háborítatlanul azt tesznek, amit csak akarnak. Éppen úgy, ahogy az Alaptörvény nevű tákolmánynak is a legfőbb funkciója, hogy kőbe vésse az Orbán-rezsim örök fennmaradását.

Pedig az ellenzéknek sok tennivalója lehetett volna, egészen az ellenállás legkülönbözőbb formáinak kitalálásáig és megszervezéséig. Sikeres példákat találni a világ különböző részein, de persze lehetett volna innovatívnak is lenni. A világ közvéleményét egyértelműen tájékoztatni kellett volna – az egyszerűség kedvéért most megmaradva a média példázatánál – hogy a legszennyesebb pártpropagandává züllesztett »közmédia« és az MTI, az ellehetetlenített Klubrádió, a likvidált Népszabadság, a gátlástalanul elrabolt Origo és a felismerhetetlenségig széttrancsírozott Index, stb., stb., vagy ami bizonyos tekintetben még kártékonyabb, ám az ellenzék által még most sem appercipiált valóság, tudniillik a hatalmas kegyúri kormánypénzek és kormányjóindulat általi támogatás ellenében engedelmesen üzemeltetett televízió és újabban rádió, amely az ellenzékiség illúzióját keltve szakmányban vezet félre százezreket, milliókat, szóval hogy mindezek nem egyes részleteikben felháborítóak és elemzendőek, hanem egészükben ugyanannak a rendszernek a nélkülözhetetlen elemei, kellékei és fenntartói.

Címkép: Marabu: A fenébe, úgy látom előbb-utóbb muszáj lesz meghagyni az országnak is némi pénzt a fejlesztésre. Ez a randa szegénység tök elrontja itt a kilátásunkat-.