Kritikus írás MZP írásáról

Posted by
Batka Zoltán
>MZP írása sajnos elég jó látlelete annak, hogy miért lett végül tökéletesen alkalmatlan jelölt. Pedig anno az előválasztáson még én is azt gondoltam, hogy na, majd ő jól megszólítja a vidéket.
Ehelyett akár esettanulmánynak is elmegy ez a poszt.
Egyfelől MZP nyakra-főre migránsozik (wow) meg bedob egy béna fake-newst, hogy Orbán háborúba vinné a tizenéves gyerekeit, holott pontosan tudja, hogy szerencsére baromira nincs háborús helyzet nálunk. Valaki szóljon már a jóembernek, hogy a kampány már véget ért. Másfelől ez az egész Fidesz-copy szélsőjobb-light duma csak arra jó, hogy elidegenítse magától a baloldali, városias szavazókat, akik feltehetik maguknak azt a kérdést, hogy miért akarnának Orbán helyett egy másik demagóg alakot, akinek mellé még humora sincs?
A vidék számára viszont a migráncsozáson kívül az égegyadta világon nem mond semmit. Nincs víziója, nincs távlati elképzelése, hogy mit kezdene a magyar vidékkel. A vidék emberét az érdekli – tetszik nem tetszik – hogy konkrétan az ő saját élete hogyan lehet jobb. Méghozzá konkrétumok, nem ez a hablaty. És ha nem kap ilyent, akkor inkább marad Orbánnál, aki részint pénzt is oszt, másfelől közérthetően el tudja magyarázni, hogy mit akar, még akkor is ha az kamu, de az embereknek lesz az a illúziója, hogy a vezetőjük legalább tudja, hogy merre megy és nem csak úgy találomra halad egyik bogáncstól a másikig mint az isten ekevas elé kötött szamara. Ok, Orbán félfeudális nagygazdaságokban gondolkozik. Mit gondol erről MZP? Mit gondol a kistelepülések szegényes ám kurva drága bolthálózatairól? Mit gondol a kistelepülések iskoláiról? Mit gondol a Kókáék által felszámolt kistérségi vasutakról? Mit gondol a közmunkáról? Mit gondol a termelői szövetkezetekről?
Az égegyadta világon csak arról beszél, hogy Orbán így, meg Orbán úgy. Sajnos az anyázás önmagában kicsit kevés az országépítéshez.