Internacionális…

Posted by

Szűcs Gábor Róbert
>vagyis nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, nyilván fölpumpálták, mert csak nagyon ritkán nyalogatta a száját, akkor is gyorsan rükverc. Csak néhány megjegyzés, mert politológósok már kivesézték, és ahogy látom, ez olyan, hogy százezer veséje van, lesz még munka nekik bőven. A beszélgetések állandó szereplői beköltöztek az ATV-be már rég, belakták, időnkét jön egy-egy új, de lám, albérlőt ki lehet tenni, rendszerint el is tűnik, nem baj. De hát nézzük a lényeget, röviden

1. Már az elején mulattatott, hogy versenyt emlegetett , pont ő, aki mind a politikában (MDF, FgKP, MDNP, MIÉP) mind a gazdaságban(Mészáros Mészáros und nocheinmal plusz kötélbarátok) minden versenyhelyzetet kizár és megszüntet,nulla rizikó, biztosra megyünk, hajrá.
2 Azért nagy pofátlanság ám a költségvetési hiányról és az államadósságról beszélni, mikor most már az egekben van,, és mi lesz még!
3 „Teljes nemzeti egység” –na ez az, amitől borsódzik a hátam. Tudjátok, hol volt teljes nemzeti egység? Németországban 1933-.1945, meg a Szovjetunióban, kivéve a Gulagot, mert ott talán megoszlottak a vélemények. A teljes nemzeti egység (az idegen támadástól, a futball vébé-döntőtől és más természeti katasztrófától eltekintve) a diktatúra másik neve.
4„Békés egyet nem értés” –na, ez meg a másik. Ha ebből a Pártról vennénk példát, már vér folyna a pesti utcán. És gondoljunk a Népszabdságtól a Hír TV-n át a Magyar Nemzetig és az Origóig, a Figyelőről és a vidéki lapokról nem is beszélve. Aztán a CEU, az SZFE. Békés, az egy megye. Semmi köze a szónokhoz és pártjához.
5 Az EU-ban (hol? a Parlamentben? A Tanácsban? A Bizottságban? A Bíróságban?) dominál a baloldal. Ez egyszerű hazugság. Már, ha például az Európai Néppártot, a Parlament legnagyobb frakcióját nem tekintjük baloldalinak. Igaz, a szónokot baromian s.ggbe rúgták, lehet, hogy épp a farának bal oldalán.
6 Esze ágában sincs senki oroszt kiutasítani, a KGST kémbankot meg pláne nem. Bár nem mondta, hogy a hírszerzésen kívül mi a fenét keresnek itt. Megjegyzem, azért arra sem igen akad példa, hogy egy ország az ellene és (feltehetően) a szövetségesei ellen folytatott kémkedést külön diplomáciai mentességgel segítené elő és mintegy csak a testén keresztül.
7 Többször is elhangzott az a rövídítés, hogy RFF, ami így inkább (elnézést) Real Fucking Funny. Amire a szónok utalt, az RRF, azaz Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz azaz Recovery and Resilience Facility. Nem mindegy.
Bár, ahogy vesszük.