A lelkek vására

Posted by
Iván Gizella
>Bevallom, már a fülemen jön ki a sok elemzés, hogy miért veszítette el az ellenzék a választásokat. Emlegették Márky-Zayt, Gyurcsányt, Orbánt, a választási rendszert, a szavazatvásárlást, a pénzosztogatást, a hazug propagandát. Biztos mindegyik jócskán benne is volt. Csak egyet felejtettek el, ezt a választást nem most veszítették el az ellenzékiek, hanem tizenkét éve, minden évben. A magyarok jó része ugyanis tizenkét éve már meg lett vásárolva. S nem anyagi juttatásokra gondolok elsősorban, persze vannak, akiket így is, de a sokaságnak a lelkét vették meg. Kilóra.
Kit megfélemlítettek, mert nem lesz közmunka, nem lesz állása a gyereknek, kire meg „a magyar név megint szép lesz” pátoszával hatottak.
A magyar ugye harcias, ha rosszindulatú akarok lenni, inkább hepciáskodó fajta. Na ebből sok példát mutattak a pórnépnek a hatalmasok. Ilyennek kell lenni, akkor lesz minden. Lóvé, pénz, paripa, BMV. Mi vagyunk a világ közepe, nekünk senki ne mondja meg, mit csináljunk, ha úgy tetszik még a Jézus Krisztus is magyar volt. Itt a Kárpátok ölében egy olyan nép van, amelyik nem hagyja magát. Harcra fel atyafiak!
Ja az, hogy senki nem akarta megtámadni kis hazánkat, az nem érdekes. Mindenkibe bele kell rúgni, mert így mutatjuk ki, mennyire hatalmasok vagyunk.
Nevetséges. Persze csak nekem, meg pár százezer embernek. De sok milliónak ez bejön. Nagyon is.
Az egyik parlamenttől búcsúzó képviselő mesélte, hogy a cigánysoron beszélgetett a kampánya alatt az emberekkel. Nagyságos képviselő úr, maga nagyon rendes ember, de hogy állhatott annak a háborút hirdető embernek a pártjára? Meg ha magára szavazunk, megmondták az urak, nem lesz gáz.
Mivel tetszik fűteni mostanság? Egy kis fát hordunk az erdőről, de elégetjük mi a szemetet is. Akkor gáz sincs, kérdezte a képviselő. Az nincs.
De a fiamat elviszik a háborúba, replikázott a néne. Őt ugyan nem, hiszen kerekesszékben ül, mondta neki a képviselő.
A propaganda, mely kíméletlenül belemászott az emberek otthonába, fejébe, családokat szakított szét, gyerek gyűlölte meg az anyját, fiú a testvérét, most célba ért. Egy végletekig lebutított ország lakói, tisztelet a kivételnek, szavaztak.
A következő választáson már 99 százalékos győzelmet arat majd a kormánypárt. Higgye el mindenki, megvan rá az esély. Főleg úgy, hogy az ellenzéki képviselők, akik egy csekélyke mandátumhoz jutottak, be fognak ülni a parlamentbe boxzsáknak.
Pedig, ha fellázadnának, érdekes helyzet alakulna ki. De nem fognak, mert őket szerintük 1,8 millió szavazó erre kérte. S nem fognak kimaradni, mert jól jön az a kis pénz. Nagyon kíváncsi lennék, egy ellenzéki szavazók körében történő szavazás erről a kérdésről mit mondana. De egy közvéleménykutatás eredménye is érdekes lenne.
Címkép: Marabu