EU pénzelte maffiaszerű egypártrendszer

Posted by

Batka Zoltán
>Ha lehet még fokozni
A jelenlegi tendenciák mellett a Fidesz menetelése tovább folytatódik felfelé. Miután az EU 12 éven át gyakorlatilag egy mukk nélkül öntötte a pénzt a rezsimbe mára sikerült elérnie, hogy Magyarországon effektíve visszaalakult az egypártrendszer, sőt a jelenlegi folyamatok mellett rövidesen még nagyobb kormányfölény lehet Magyarországon.
Lényegében az EU addig pénzelte Orbánékat, hogy mára a magyar társadalom zöme gyakorlatilag megadta magát, a 2019-ben az önkormányzati választásokon elindult pozitív folyamatok a Fidesz egyedülálló agresszivitása és azt szemrebbenés nélkül tovább finanszírozó EU miatt leálltak. Mára a megyei városokban újra a Fidesz az úr és Budapesten is erősödőben van.
Aki emellett hagyományos parlamenti ellenzékieskedésben vagy bármi ilyesmiben bízik, az hülye vagy hazudik. Hadházy Ákosnak van igaza, aki beül a Parlamentbe az hülye vagy áruló.
A helyzet hasonló mint kommunista érában, csak akkor a Vörös Hadsereg, ma viszont az EU iszonyatos ostobaságból kontroll nélkül “felzárkóztatásra ” adott pénzömlenye okozza a megszállást. A helyzet kábé ma olyan, mint a hatvanas évek Szicíliája, ahol a római kormányzat fütyült arra, hogy egy láthatatlan, ám irtózatosan hatékonyan működő hatalom szívja el közösségi forrásokat és épít ki magának egy népet-országot fullasztó rendszert.
Csöndben mondom: évtizedekig fennállt az állapot, Róma úgy volt vele, hogy a maffia biztosította az ottani kereszténydemokrata többséget, Róma meg fű alatt pénzt kapott és időnként szívességeket kért a maffiától. Ott negyven évig (!) maradt így fenn ez a rendszer és csak akkor lett vége úgy-ahogy, amikor a maffia akkori vezetője, Toto Riina megöregedve megőrült és össze-vissza gyilkolászni kezdett.
Ameddig az EU ilyen-olyan megfontolásokból önti orbánéknak a pénzt, addig gyakorlatilag aki itt ellenáll, az saját lelkiismeretének tesz szívességet, ám eredményt ne reméljen már ettől. Brüsszel meg ha pl. az ukrán háborúra hivatkozva kiegyezik Orbánnal, akkor etetheti magát azzal az illúzióval, hogy normalizálódott a helyzet, ám valójában egy maffia-szerű egypártrendszert és óriási árnyékhatalmat tart életben és finanszíroz Magyarországon.

Címkép: Tito Riina moziplakát