Az Összefogás nem volt hiteles

Posted by
Simó György
>Ahogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere nem a nemzet együttműködésének rendszere, úgy az Összefogás sem volt a benne résztvevők energiáinak és céljainak hiteles összmunkája.
Szily az ellenzéki eredményváróról:
“Megfelelő mennyiségű ellenzéki politikus híján az eredményvárón képtelenség volt megérteni, hogy mi értelme volt úgy letolni egy kampányt, hogy a hat párt az előválasztás után egyetlen pillanatra sem állt Márki-Zay mellé. Világos, hogy egészen más kultúrából érkező, az ellenzék kemény magját a szövegeivel gyakran kiborítő, furcsa és rettentően önfejű fickó futott be az előválasztáson. De hogy mi értelme volt ezen az áron így lemészárolni, ha már ő lett az első alkalommal összeállt Fidesz-ellenes koalíció arca, azt eddig is nehéz volt megérteni, ezen az estén pedig végképp az.
Az ellenzéki tábor nagy része pár hete őszintén elképedt azon, hogy a fideszes propaganda az elemi szolidaritást is képes volt megtagadni a megtámadott ukránokkal. Hát most a választottjaik előadásában nézhették végig, milyen az, amikor progresszív européerek küldenek szemrebbenés nélkül vágóhídra valakit. Márki-Zay Péter helyzete természetesen nem hasonlítható mondjuk Mariupol lakóiéhoz. De amikre lehetőségük volt, a magyar ellenzék vezetői a maguk területén mindent megtettek, hogy a lehető legfideszesebb módra viselkedjenek.”