Új reggel – véget ért Szent István álma

Posted by
Bíró Anita
>Új reggelre ébredünk, az élet megy tovább.Semmi sem változik, a Nap felkel és lenyugszik. Ez  legalább megnyugtató. Volt egy választás. 

Egykor István király úgy döntött, hogy itt az ideje, hogy a vándorló magyar törzsek ebben  a szép új, nemrég megtalált  hazában végleg letelepedjenek, felhagyjanak az akkor is már fejlett nyugati világ fosztogatásával, a belső harcokkal. Bölcsen belátta, hogy a magyarok léte, boldogabb jövője  a nyugathoz való csatlakozásban, a nyugati kereszténységben  keresendő. Megvívta  nehéz harcát nemcsak  saját magával, a beidegződött törzsi léttel, ősi  pogány hagyományaival, hanem a lázadó, kiskirályoskodó törzsi vezetőkkel is. Két út állt előtte: Nyugat vagy Kelet. A Nyugatban látta a boldogulásunk és megmaradásunk útját.  A döntése megalapozta Magyarország jövőjét. István király államot alapított és ezzel megszületett Európa új állama, Magyarország. István eme döntésének következtében lett  nemzetté  Magyarország, fontos részévé válva   az európai vérkeringésnek. A Nyugathoz való csatlakozás mindent eldöntött. Szent István királyunkra  azóta is, minden korban csodálattal és tisztelettel emékezünk.

Ma megint mindent meghatározó döntés született és úgy tűnik, a magyar  emberek már nem akarnak a Nyugathoz tartozni.Több mint ezer év után  most a Keletet válsztottuk. Ezzel véget ért  Szent István királyunk álma. Ma olyan király uralkodik, akinek a Kelet a viziója és a nép ezt elfogadja. Vajon mit szólna ehhez nagy királyunk?

biroani.blog.hu

Címkép: Marabu (Az Oszt Jónapot című most megjelent könyvéből)