Csak is a polgári engedetlenség…

Posted by
Kalmár Péter
>Ha a mai vereség után az egy(b)esült ellenzék ismét beül a parlamentbe és felveszi a mandátumát, majd bio-díszletként ez a 70 ember fogja eljátszani az ellenzéki statiszták szerepkörét – immár a negyedik ciklusban – akkor menthetetlenek leszünk.
Ha ennek a 70 embernek fontosabb az, hogy fölvegyék azt a havi 1-2 millát, mint az, hogy miattuk szívja meg annak a további sok-sok ezermilliárdnak az elvesztését és ellopását a többi 7 millió, akkor végünk: és nem újabb 4, hanem újabb 8 évre.
Nem látok más rövid-, és középtávú megoldást, csak azt, ha a teljes ellenzék nem veszi föl a mandátumait, bojkottálják a műgonddal megbuherált választási törvény miatti eredményt, és észak-koreai mintára hagyják világ csúfjára, hogy egy (még) EU-s és (még) NATO országban lényegében egy párt üljön csak a parlamentben, és főjön a saját levében. Értse már meg végre mindenki: a fideszt nem lehet választáson megverni, csak bevállalós polgári engedetlenséggel.
Ideje lenne, hogy ne csak azzal a 2-3 millió birka / egybites faék / határon belüli és túli díszmagyar / farizeus szentfazék / érdekből vagy félelemből nyaló / rasszista homofób B-közép / bűnöző életével foglalkozzon az ellenzék, hanem a többi 7 millió iránt érezzen valami felelősséget – egyelőre azzal, hogy nem árulja el őket 30 ezüstpénzért.
Aki hallja, adja át.