A londoni férfi

Posted by
Nagy Bandó András
>Tegnap fölléptem Zalaszentgróton, ahol a közönség soraiban ült egy Londonban élő, kulturális területen működő férfi, aki a műsorom után köszönetet írt e-mailben, és befejezésül megírta, mit látott, amikor szeretett hazánkba ért…
Ide emelem, okulásul… szerintetek?… üdv, Bandó
„WELCOME TO HUNGARY” – olvasom sokadszor, és mindig felgyorsul tőle a szívverésem! Ezúttal éjjel érkeztem, és csak reggel tárult elém a „magyar táj”, már amennyit látni engedett belőle az ostobaság talajából kinőtt plakáterdő!
Ezúttal nem mellékelek fotót, Te is ugyanazt látod, amit én, ha kilépsz az utcára! Azt lehetne rá mondani, hogy „hungarikum”, de sajnos nem! Sajnos ez még a közös szovjet gyökerekből táplálkozó orosz minta koppintása. Ilyen méretű szellemi-eszmei környezetszennyezést nem tűr meg más, csak az a nép, amelyiknek erre igénye van! Amelyiket „erre neveltek”! Amelyik elfogadja, hogy egy kórházi ágy, egy biztonságot adó kollégiumi férőhely, egy laptop egy falusi iskolásnak – helyett erre kell költeni az adóforintjait!
Választási plakátok, ugye? Gondolhatnám, mondani akarnak vele valamit! Célja: megnyerni a szavazókat, hogy (mivel a plakátok 99%-a fideszes) rá szavazzanak. Ha nem gondolok mögé, hogy miért is ez a túlsúly, ez a cél érthető. Választási győzelem. Semmi több, csakis a „győzelem”! A saját győzelmük.
A plakátokon nincs szó rólad, rólam, rólunk! Nincs szó a jövőről. Nincs egy pozitív, élhető alternatíva! Nincs mosoly, amiért érdemes minden nap felkelni… Csak gyűlölet, uszítás, pánikkeltés! Csak a másik választási lehetőség mocskolása, lejáratása. Véletlenül sem láttam olyan plakátot, amely pozitív érzelmeket kelt, amely a szebb, tisztességesebb életre mutat! Elég ez a Te „x”-ed megnyeréséhez?Címkép: Marabu: Plakátot nézeget, tovább halad