Rendszerváltás

Posted by
Kovács Tamás
>Péntek reggeli mosoly, igazi magyar történettel..!
Még jóval a rendszerváltás előtt egy nagy szocialista vállalatnak voltam a vezérigazgatója. A reggeli kávémat egy szexi titkárnő készítette, munkába fekete kocsival jártam. Egyszer utánam jöttek, hogy adományozhatna a cégem 10 ezer forintot az egyik Központi Bizottsági tag temetésére. Azt mondtam, hogy ennyi pénzért eltemetem az egész Központi Bizottságot! Ettől kezdve egy kis vállalatnak lettem az igazgatója…Napi kávémat egy idősebb titkárnő készítette, munkába egy kissé rozoga vállalati autóval jártam. Egyszer szememre vetették, hogy nem voltam ott a legutolsó párttaggyűlésen. Mondtam nekik, hogy ha tudtam volna, hogy tényleg ez a legutolsó, biztosan elmentem volna rá, még transzparenst is vittem volna! Ettől kezdve mesterként dolgoztam. Munkába saját autómon jártam, magam főztem meg a kávémat. A falon ott lógott Kádár és Lollobrigida képe.
Egyszer azt mondták nekem, hogy miért nem tüntetem el a falról azt a kurvát. Leakasztottam hát Kádár képét. Ez időtől árokásó munkásként dolgoztam. Munkába kerékpáron mentem, kávét termoszban hordtam magammal.
Egyszer, amint éppen árkot ástam, jöttek utánam, hogy rejtsem el a kerékpáromat, mert errefelé jön egy szovjet pártküldöttség.
Mondtam, hogy ne aggódjanak, mert a kerékpár le van lakatolva, és amúgy is tolvajlás ellen is biztosítva van…
Ettől kezdve munkanélküli lettem…se autó, se titkárnő, se fizetés..! Majd jött az u.n. rendszerváltás. Rehabilitáltattam magam, elmondtam, hogy a kommunisták üldöztek és azóta az egyik párt képviselőjeként bent ülök a parlamentben. Kávémat most már újra egy szexi titkárnő készíti, munkába személyi sofőröm visz Audin, milliós fizetésem és öt vállalkozásom van.
Befogom a számat, és ha kell, a frakcióvezető utasítását híven követve, szavazásra emelem a kezem, nem érdekel semmi, csak a pénz és a hatalom! Életszínvonalam és a vállalkozásaim örvendetesen és folyamatosan emelkednek…tegnap kirúgattam egy embert, mert kritizálta a pártomat és a fennálló hatalmat!

Címkép: Marabu rajza