Orbán Viktor az óriás plakátokat ismételgette

Posted by
>Ismert politikai szlogeneket ismételgetett megint a kormányfő.
Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban gyakorlatilag felmondta az összes friss fideszes óriásplakátokon hangoztatott szlogent és minden ötödik szava a béke és a megvédjük volt. Mintegy húsz perces kampánybeszédében megerősítette, hogy elitéli az orosz támadást Ukrajna ellen, megérti, hogy Zelenszkij elnök a külföldi nyomást akarja erősíteni Oroszországra, de azt is megismételte, hogy kormánya ki akar maradni a háborúból. “Nekünk nem Zelenszkijjel van bajunk, hanem a magyar baloldallal, amelyik fegyvereket akar küldeni oda” – hangoztatta, amit az ellenzék folyamatosan cáfol.

A magyar, a német és az osztrák energiafüggőséggel kapcsolatban így fogalmazott:“Nem éri meg, hogy lekapcsoljuk az orosz gázt, mert az olcsó és nem jöhet helyette az amerikai cseppfolyós gáz. Elvesztettük a tengerünket, nincs kikötőnk, messze is lenne onnan hozni, ez tehát képtelenség”.

Elővette a jól ismert panelt arról, hogy a szerinte a baloldali ellenzék a választási győzelme esetén azonnal fegyvereket szállítana Ukrajnába és elzárná az orosz gázt.“Ez veszélyes, állítsuk meg őket!” – idézte a saját arcával ábrázolt fideszes óriásplakátot. A kormányfő nagy és mély válságot vetített előre Európában. Szerinte néhány héten belül látjuk ennek jeleit. Ezen kívül nagy élelmiszerellátási gondok is lesznek a háború miatt, főleg Afrikában. Egy ilyen helyzetben szerinte az a jó, amit a Fidesz képvisel.

Nem megszorítások kellenek, ahogy azt a baloldal mindig tette válságok idején, hanem élénkíteni kell a gazdaságot és adót kell csökkenteni. Egymillió új munkahelyet teremtettünk 12 év alatt. Ha van munka, akkor van saját pénz is a válságkezelésre, nem szorulunk Brüsszelre” – hajtogatta.

Elismerte, hogy a népszavazás szerinte háttérbe szorult a háború miatt, de “vasárnap 13 óra lesz arra, hogy eldöntsük gyerekeink jövőjét és gátat vessünk a genderőrületnek” – ismételte meg az elmúlt hetek-hónapok egyik fideszes politikai szólamát.  Végezetül a mikrofon másik oldalán ülő hölgy felvetésére szólt a szerinte hatalmas ellenzéki választási csalásról. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ellenzék a kampány során többszáz ezer embernek küld politikai üzenetet telefonon úgy, hogy szerinte törnytelen módon jutott hozzá az emberek adataihoz.“Ez egy orbitális választási csalás, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni.” – mondta, majd kárhoztatta az ellenzéki szövetséget amiatt, hogy abban “a baloldal fasisztákkal és kommunistákkal is összefogott, feladva minden mércéjét”.


privatbankar.hu