Röviden Anonymousról

Posted by

A Wikipédián ez olvasható róluk: „2012-ben ismeretlen személyek feltöltötték az Ubuntu alapú, Anonymous-OS-t (másnéven Cherimoya Linux-ot), a SourceForge-ra, azt színlelve, hogy az Ubuntu alapú operációs rendszernek köze lenne az Anonymous csoporthoz.” – de ez, gondolom, mellőzhető. Nem sokat értek belőle, az Ububtu tetszik. Valmi afrikai törzsfőnök lehet.

De most persze nem ezért elmélkedek itt ilyen magvasan a Névtelenekről.

Hanem azért, hogy ilyen derék intervencióik vannak a háborús agresszor ellen. És legújabban a háborús agresszor széleskörűen megvetett magyar barátjának követői, hazugjai ellen. (Barát? Hm…) Két cikkünk is arról szól, hogyan hekkelték meg a magyar kormánysajtó hazug propagandára szakosodott kiadványait. Persze kiheverték, de mégis…

Hanem ehhez a március elejei támadáshoz, úgy érzem, van némi közöm. (Csak meg ne tudja a TEK.) Ugyanis elkövettem március 2-án egy jegyzetet, az volt a címe: Futó gondolat – hol vagy, Anonymous?

Abból indultam ki, hogy „Az Anonymous az Ukrajna elleni orosz agresszió után jelentette be, hogy hadat üzen a Putyin-rezsimnek.”

És leíródott persze az egész hír. És eszembe jutott „átkölteni”: „Több magyar közszolgálati csatornán, az ország egész területén, a nézők olyan valós képeket láthattak a választási hadszíntérről – a kormány bűneiről, hibáiról, korrupciójáról, viselt dolgairól, orosz befolyásoltságáról stb., stb., nemkülönben az ellenzéki összefogásról, prominens jelöltjeiről, programjáról, akcióiról –, amelyeket a kormánypropagandával etetett, manipulált, „gyermekké tett” emberek, főleg vidéken, még sohasem láthattak.” És csattanónak leírtam: „Hol vagy, Anonimous?”

Hát nem megjelent? Nagy az én hatalmam, úgy vigyázzanak!